Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bjelašnica

Na FIS kupu ”Djeca za mir u svijetu” učestvovat će 100 mladih skijaša

bjelasnica skijanje2 (1)

Na olimpijskoj planini Bjelašnici od 21. do 24. februara ove godine, u organizaciji Sarajevskog skijaškog kluba Sarajevo, održat će se međunarodno takmičenje u alpskim disciplinama, FIS kup “Djeca za mir u svijetu”

Na sarajevskoj olimpijskoj planini Bjelašnici od 21. do 24. februara ove godine, u organizaciji Sarajevskog skijaškog kluba Sarajevo (SSK), održat će se međunarodno takmičenje u alpskim disciplinama, FIS kup “Djeca za mir u svijetu”, javlja Anadolu Agency (AA).

Učestvovat će djeca starosne dobi od 12 do 16 godina u disciplinama super G, slalom i veleslalom. Riječ je o jednom od 11 dječijih takmičenja registrovanih u kalendaru Međunarodne skijaške federacije (FIS), koja se održavaju u svijetu svake godine. Tokom posljednjih 20 godina na ovoj utrci učešće su uzeli timovi iz 20 zemalja regije i svijeta.

Na ovogodišnjem FIS kupu “Djeca za mir u svijetu” potvrđeno je učešće oko 100 mladih skijaša i skijašica iz Bosne i Hercegovine, Evrope i svijeta, saopštili su danas iz SSK-a.

Takmičit će se najbolji mladi skijaši iz Argentine, Češke, Slovenije, Slovačke, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Turske, Srbije, Crne Gore, Mađarske, Grčke, Rumunije te Bosne i Hercegovine.

“Takmičenje promovira mir i prijateljstvo i posvećeno je djeci koja su izgubila život tokom ratnih dejstava u Bosni i Hercegovini. Rukovodstvo SSK-a smatra da je uspješno organiziranje ovog, već tradicionalnog, međunarodnog takmičenja korak ka vraćanju olimpijskih planina Bosne i Hercegovine, u kalendar Svjetskog kupa, što su naredne aktivnosti koje će se poduzeti u saradnji sa Skijaškim savezom BiH i entitetskim savezima”, istakli su iz SSK-a.​​​​​​​