Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacije za eurobasket

Na krilima sjajnog Sulejmanovića košarkaši BiH razbili Grčku

bih-grcka-kosarka (1)

Emir Sulejmanović bio je prvo ime susreta sa double-double učinkom, 23 poena i 13 skokova, pratio ga je Kamenjaš sa 16 poena

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u 5. kolu kvalifikacija za Eurobasket, savladala je Grčku rezultatom 84:69 (26:18, 23:19, 15:14, 20:18) i zauzela prvo mjesto u grupi kolo prije kraja.

Balon se igra u Rigi, a izabranici Vedrana Bosnića, danas su odigrali fenomenalan i borben meč.

Od samog početka košarkaški Zmajevi su vodili, a u prvom poluvremenu najveća razlika bila je +12, pred kraj treće četvrtine imali su i prednost od čak 24 poena razlike.

Do kraja meča, odigrali su skoncetricano i mirno za konačnih 69:84.

Selektor Vedran Bosnić bio je veoma zadovoljan nakon današnje istorijske pobjede nad Grčkom).

U obraćanju na press-konferenciji selektor Zmajeva je kazao:

“Želim, prije svega, čestitati mojim igračima jer su napravili nevjerovatan posao. Zadržali smo Grke na ispod 70 poena i pobijedili ih po prvi put u historiji, što je zaista fenomenalno. Sjajna utakmica za nas, kontrolisali smo veći dio meča, bili bolji u svakoj četvrtini. Bili smo veoma motivisani iako smo već osigurali plasman na EP, ali zadržali smo fokus kao što smo ga imali i u “balonu” u Sarajevu. Veoma sam sretan”, kazao je Bosnić te dodao:

“Nismo sedam godina bili na Evropskom prvenstvu. Kada sam tek preuzimao ovu poziciju bio sam veoma motivisan da uradim sve što mogu kako bih usrećio narod u mojoj domovini. Veoma smo sretni, naročito zbog načina na koji smo ostvarili plasman na Eurobasket. Naša grupa je jedna od najtežih u ovim kvalifikacijama, ali momci su odradili veliki posao”, zaključio je selektor BiH.

Emir Sulejmanović bio je prvo ime susreta sa double-double učinkom, 23 poena i 13 skokova, pratio ga je Kamenjaš sa 16 poena. Kod Grčke raspoložen je bio Kavvadas sa 14 postignutih poena.

Naši košarkaši će kvalifikacije zaključiti duelom protiv Bugarske u ponedjeljak.

Podsjećanja radi, Bosnićevi izabranici i prije dolaska u Rigu obezbijedili plasman na Eurobasket.

Nakon velike pobjede nad Grčkom (84:69), predstavnicima medija na press-konfereciji u Rigi su se obratili reprezentativac BiH John Roberson i selektor Zmajeva Vedran Bosnić…