Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

španski teniser

Nadal: Lagao bih kad bih rekao da nisam psihički uništen

nadal yt

“Ponekad je frustrirajuće, ponekad je teško za prihvatiti. Ponekad se osjećate jako umorno zbog svega toga s ozljedama. Ne mogu sad ovdje lagati da je život fantastičan, da ću ostati pozitivan i dalje se boriti. Ne sad, sad je teško. Treba ovo prihvatiti i nastaviti dalje, sutra je novi dan”, rekao je Nadal nakon meča i čestitao 65. igraču svijeta koji ga je svladao

Rafael Nadal, branitelj naslova na Australian Openu i s 22 osvojena Grand Slam naslova rekorder među teniserima, poražen je u 2. kolu Australian Opena od Amerikanca Mackenzieja McDonalda s 4:6, 4:6, 5:7. Španac se povrijedio u završnici drugog seta nakon čega je zatražio liječničku pomoć. U nastavku meča je imao problema s kretanjem, ali je ipak završio meč dug više od dva i po sata.

“Ponekad je frustrirajuće, ponekad je teško za prihvatiti. Ponekad se osjećate jako umorno zbog svega toga s ozljedama. Ne mogu sad ovdje lagati da je život fantastičan, da ću ostati pozitivan i dalje se boriti. Ne sad, sad je teško. Treba ovo prihvatiti i nastaviti dalje, sutra je novi dan”, rekao je Nadal nakon meča i čestitao 65. igraču svijeta koji ga je svladao.

“Nemam se pravo žaliti na svoj život. Samo po pitanju ozljeda. Ovo je nova. Ne mogu reći da u ovom trenutku nisam psihički uništen. Lagao bih. Teško mi je, vidjet ćemo što će biti. Nadam se da nije ništa ozbiljno i da neću dugo izbivati s terena. Teško se vraćati, treba uložiti silan trud za povratak na pristojnu razinu”, rekao je te istaknuo da ga je kuk bolio i prije meča pa dodao:

“Već nekoliko dana me muči, ali nije bilo kao sad. Ne znam što je točno problem, ali s kukom sam problema imao i ranije. Osjećam se kao da se ne mogu pomaknuti. Razmišljao sam o predaji, uopće nisam mogao udariti backhand niti trčati. Samo sam htio završiti meč.”

“Nisam htio predati, ja sam branitelj naslova i nisam tako htio otići s terena. Bolje je ovako. Izgubio sam. Nema se tu što za reći. Čestitke suparniku”, zaključio je Nadal.