Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Roland Garros

Nadal: Magična noć, ali ništa nisam osvojio

rafael nadal – IPA – PIXSELL

On će u polufinalu igrati protiv Nijemca Aleksandra Zvereva

Španski teniser Rafael Nadal rekao je da je meč protiv Novaka Đokovića bio magičan i emotivan, ali da nije ništa osvojio i da se samo plasirao u polufinale Roland Garrosa u Parizu.

“Vrlo težak meč. Novak je jedan od najboljih igrača u istoriji i igrati protiv njega je uvijek sjajan izazov. Jedini način da ga pobijediš je da igraš najbolje što možeš od prvog do posljednjeg poena. Magična noć za mene”, rekao je Nadal poslije meča.

Nadal je u meču koji se završio jedan sat poslije ponoći, pobijedio prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića sa 6:2, 4:6, 6:2, 7:6 i plasirao se u polufinale Roland Garrosa u Parizu.

To je bila 29. pobjeda Nadala u 59 međusobnih duela sa Đokovićem.

“Ovo je bila vrlo emotivna noć za mene. I dalje igram ovakve mečeve. Ali, ovo je samo četvrtfinalni meč, zar ne? Ništa nisam osvojio. Samo sam pružio sebi šansu da se za dva dana vratim na teren i igram još jedno polufinale ovdje na Roland Garrosu. To mi mnogo znači”, rekao je Nadal, koji će u petak napuniti 36 godina.

“Naravno, Novak, Roger (Federer) i ja imamo zajedničku istoriju. Mnogo važnih mečeva smo do sada odigrali i zbog toga je uvijek posebno i emotivno”, dodao je Nadal.

Nadal je poslije brojnih problema sa povredama nedavno rekao da bi ovogodišnji Roland Garros mogao da mu bude posljednji u karijeri.

On će u polufinalu igrati protiv Nijemca Aleksandra Zvereva.

Španac je rekorder Roland Garrosa sa 13 trofeja, a sa 21 titulom rekorder je i po broju Grand slam trofeja.