Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nadal najavio tužbe zbog komentara da je uzimao doping

nadal

Rafael Nadal izjavio je da će tužiti bivšu francusku ministricu sporta Roselyne Bachelot nakon što je nedavno izjavila da je španski teniser 2012. godine pauzirao sedam mjeseci jer je bio pozitivan na doping testu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nadal, koji nijednom u svojoj karijeri nije pao na doping testu ljutito je odreagovao na tvrdnje Roselyne Bachelot, koja je na čelu francuskoj ministarstva sporta bila od 2007. do 2010. godine.

“Tužiću je, i tužiću svakog ko bude komentarisao slično, jer sam umoran od toga. Nekoliko sam puta već čuo komentare poput ovog i ovaj će biti posljednji, jer ću je tužiti”, izjavio je Nadal i poručio bivšoj francuskoj ministrici da se “uozbilji”.

Upitan da komentariše nedavno priznanje Marije Šarapove da je pala na doping testu na Australian Openu, španski teniser je izjavio da o dopingu ništa ne zna i da je, kada je o tome riječ, on “u potpunosti čist”.

“Radio sam mnogo u svojoj karijeri i kad se povrijedim, povrijedim se. Ne uzimam ništa kako bih se brže vratio. Vjerujem u sport i u sportske vrijednosti”, poručio je Nadal.

Španac je 14 puta osvajao Grand slam turnire, jedan je od najboljih tenisera svih vremena, ali je često akter spekulacija o dopingu u tenisu, a ta priča je opet postala aktuelna prošle sedmice nakon što je Maria Šarapova objavila da je bila pozitivna na dopinškoj kontroli tokom ovogodišnjeg Australian Opena u Melbourneu.