Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nedim Džemić

Nadam se da će Liga 6 biti regularna

Nedim Dzemic – fena (1)

Sloboda je imala niz od 12 pobjeda u Ligi BiH, a veći dio sezone Tuzlaci su bili prvoplasirani. Na kraju se moraju zadovoljiti drugim mjestom

Košarkaši tuzlanske Slobode regularni dio sezone u Ligi Bosne i Hercegovine okončali su na drugoj poziciji sa omjerom pobjeda i poraza 17-5.

Plasman na drugu poziciju najbolji je u posljednjih desetak godina, a pred Tuzlacima su iskušenja u Ligi 6 koja počinje 4. maja. U posljednjoj utakmici regularnog dijela sezone Sloboda je savladala Bosnu Royal rezultatom 89:69.

– Jako bitna pobjeda za nas. Unaprijed dobijene utakmice su veoma teške za igranje. Utakmica je bila važna i Bosni. Na kraju upućujem čestitke klubu, igračima, a Sloboda je ponovo u Ligi 6. Na kraju iza nas je više nego uspješan regularni dio – kazao je za Fenu Nedim Džemić, trener OKK Sloboda.

Sloboda je imala niz od 12 pobjeda u Ligi BiH, a veći dio sezone Tuzlaci su bili prvoplasirani. Na kraju se moraju zadovoljiti drugim mjestom.

– Ključan je bio period na sredini sezone, ostali smo bez Davisa, i tu smo krizu uspješno prebrodili, pobijedili Široki, Spars, Leotar, Mladost… Najviše nam je odmogao taj problem takmičarskog ritma. U januaru i februaru imali smo 12 utakmica, a kasnije tri utakmice u 40 dana. Da nam je neko ponudio drugu poziciju prije početka prvenstva, mi bi to prihvatili. Ostaje žal, bili smo dobar dio sezone na prvom mjestu. Klub je dobio temelje, neku bazu igrača za neki naredni period i sezone. Ove sezone smo imali i do devet domaćih igrača u rosteru – kaže Džemić.

Pred košarkašima Slobode je kruna sezone.

– Nadam se da će Liga 6 biti kruna sezone, da će biti regularna i da s te strane nemamo tih problema i da se ne vraćamo unazad. Momci u ovom trebaju uživati, postoji doza obaveze jer Sloboda je klub sa velikim renomeom. Idemo na svaku pobjedu na našem terenu, ali treba biti realan tri—četiri kluba su u konkurenciji za sami vrh i možda su veći favoriti od nas – kazao je trener Slobode Nedim Džemić.