Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

EP za dječake i djevojčice

Najbolji iz cijele Evrope dolaze u Sarajevo: Olimpijski boks se vraća kući

Foto: EUBC
Detalj sa prvenstva u Poreču

Na događaju će učestvovati stotine mladih sportista iz više od 28 zemalja, pružajući priliku za nezaboravno iskustvo sportskog duha i međunarodne saradnje

Sarajevo će od 23. do 30. juna biti domaćin EUBC Evropskog prvenstva za dječake i djevojčice u boksu, za uzraste od 15 i 16 godina.

Ovo prestižno takmičenje okuplja najbolje mlade boksere iz cijele Evrope, koji će se boriti za titulu evropskog prvaka u svojim kategorijama.

Na događaju će učestvovati stotine mladih sportista iz više od 28 zemalja, pružajući priliku za nezaboravno iskustvo sportskog duha i međunarodne saradnje. Takmičenja će se održavati u sportskoj dvorani hotela Hills na Ilidži, koja će biti prilagođena za potrebe ovog vrhunskog sportskog spektakla, najavili su organizatori.

-Ovaj sportski događaj nije samo prilika da se vidi budućnost evropskog boksa, već i da se promovišu vrijednosti sporta kao što su disciplina, posvećenost i fair-play. Sarajevo će, kroz ovaj događaj, dodatno učvrstiti svoju poziciju na sportskoj karti Evrope i svijeta. Pozivamo sve ljubitelje sporta da nam se pridruže i podrže mlade sportiste u njihovim nastojanjima da ostvare svoje snove – saopćeno je.

Ulaz na događaj je slobodan.