Ostali sportovi

Šahovski savez FBiH

Najbolji šahisti sljedeće sedmice na seniorskom prvenstvu FBiH u Mostaru

27/07/2019

Svečano otvaranje prvenstva održat će se u sali Studentskog hotela u Mostaru 1. augusta s početkom u 12:30 sati, a prvo kolo na programu je istog dana u 13 sati

Šahisti i šahistkinje iz svih krajeva FBiH okupit će se sljedeće sedmice u Mostaru na pojedinačnom otvorenom seniorskom prvenstvu Šahovskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine.

U organizaciji Šahovskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine i tehničkoj organizaciji Šahovskog kluba “Mostar”, prvenstvo će biti održano od 1. do 4. augusta u Studentskom hotelu.

Svečano otvaranje prvenstva održat će se u sali Studentskog hotela u Mostaru 1. augusta s početkom u 12:30 sati, a prvo kolo na programu je istog dana u 13 sati.

Pravo sudjelovanja imaju igrači koji se na FIDE rejting listi nalaze pod BiH zastavom, ako su državljani BiH s prebivalištem u Federaciji ili su nastupili u Premijer ligi BiH u 2019. za klub iz FBiH, te svi omladinci i omladinke iz BiH do 20 godina, bez obzira u kojem šahovskom savezu su registrirani.

Prvenstvu će se igrati po švicarskom sustavu od sedam kola, uz FIDE tempo igre (90 minuta za cijelu partiju uz bonifikaciju od po 30 sekundi po potezu, počevši od prvog).

Nakon zatvaranja prvenstva, bit će upriličena dodjela pehara, nagrada i priznanja. Najboljima će pored naslova pobjednika 13. pojedinačnog prvenstva Šahovskog saveza FBiH pripasti i novčane nagrade.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.