Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Najljepša olimpijka ostala bez medalje, suprug joj se dopingovao (FOTO)

Anastasia_Bryzgalova22

Član ruske mješovite curling ekipe Aleksander Krušelnicki, koji je bio pozitivan na meldonij, proglašen je krivim zbog kršenja antidopinških pravila i oduzeta mu je bronzana medalja koju je osvojio zajedno sa suprugom, objavio je u četvrtak Sportski abritražni sud (CAS).

Ova odluka nije iznenađujuća s obzirom da je sportist sam priznao da je bio pozitivan, iako je tvrdio da je nesvjesno uzeo meldonij.

Bronazana medalja u mješovitim parovima u curlingu koja je oduzeta Krušelnickom i njegovoj supruzi Anastasiji Brizgalovoj tako je dodijeljena Norveškoj iako je to odluka koju još moraju potvrditi Međunarodni olimpijski odbor (MOK) i Međunarodna curling federacija (WCF), dodaje u svom saopćenju CAS.

CAS je odluku objavio kratko nakon što je saslušanje u Pjongčangu otkazano na zahtjev svih uključenih stranaka -Krušelnickog, MOK-a i WCF-a.

Ovaj slučaj dopinga ruskog sportiste uzet će u obzir i Izvršni odbor MOK-a koji treba odlučiti o eventualnom ukidanju suspenzije Ruskog olimpijskog odbora (ROC).

ROC je suspendovan 5. oktobra nakon otkrivanja sistematskog dopingovanja čime je de facto zabranjen nastup ruskim sportistima na Zimskim olimpijskim igrama. Dopuštenje za nastup dobilo je 168 Rusa koji nisu imali nikakve veze s dopingom, a u Pjongčangu nastupaju pod olimpijskom zastavom i imenom “Olimpijski atletičari iz Rusije”.