Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nova lista

Najlošiji ranking reprezentacije Bosne i Hercegovine od 2008. godine

nogometna reprezentacija bih zmajevi
Foto: NSBIH

Inače, na vrhu je Argentina ispred Francuske, Belgije, Brazila i Engleske. Hrvatska je na devetom mjestu, dok je Srbija na 32. poziciji

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) danas je ažurirala rang listu reprezentacija, a Bosna i Hercegovina je nazadovala za jedno mjesto u odnosu na prošlomjesečni spisak.

Naime, naša nacionalna selekcija je sada na 75. poziciji na FIFA rang listi s 1.332 boda. U odnosu na prošli mjesec prestigla nas je Gruzija.

Trenutno 75. mjesto je ujedno i najlošiji plasman Bosne i Hercegovine na FIFA rang listi još od 2008. godine kada smo također bili na istoj poziciji.

Nakon toga je uslijedio uspon sve do ljeta 2013. godine kada smo bili 13. selekcija svijeta te reprezentacija koja se plasirala na Svjetsko prvenstvo u Brazil.

Nakon svijetlih trenutaka i najboljeg plasmana ikad uslijedio je strmoglavi i konstantni pad. Naša reprezentcaija je tako prošlog ljeta bila na 61. mjestu, a za godinu dana pali smo za dodatnih 14 pozicija.

Inače, na vrhu je Argentina ispred Francuske, Belgije, Brazila i Engleske. Hrvatska je na devetom mjestu, dok je Srbija na 32. poziciji.