Split

Najmlađi članovi AK Sloboda Tehnograd u finalu Sportskih igara mladih

ak sloboda (1)

U kategoriji dječaci 2012./2013. godište nastupit će Kerim Halilović, Vanja Todorović i Omar Husanović, dok će kod djevojčica istog godišta učešća uzeti Ajna Nezirovac, Adna Babović i Berina Mujanović

Najmladji članovi AK “Sloboda Tehnograd” koji će se takmičiti u atletskoj discipline 60 m u kategoriji 2010./2011. i 2012./2013. godiište otputovalu su danas u Split na finale Sportskih igara mladih.

Kao predstavnici Bosne i Hercegovine na takmičenju će nastupiti u kategoriji dječaci – 2010./2011: Vedad Suljkanović i Alem Elezović a u toj kategoriji djevojčica Nadia Elezović, Zana Kunosić, Tajra Hasanović i Ajla Babajić.

U kategoriji dječaci 2012./2013. godište nastupit će Kerim Halilović, Vanja Todorović i Omar Husanović, dok će kod djevojčica istog godišta učešća uzeti Ajna Nezirovac, Adna Babović i Berina Mujanović.

Pored trenera Dževada Malkića u Split je otputovalo i pet voditelja/roditelja: Mirela Halilović, Mukelefa Nezirovac, Jasenko Elezović, Alen Mujanović i Sanel Suljkanović.

Na finalu Sportskih igara mladih u Splitu koje se održavaju od 17. do 21. augusta učestvovati će preko 600 učesnika iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz AK “Sloboda Tehnograd”.