Halep posljednja u nizu

Najveće zvijezde odustaju od US Opena

Roger-Federer-and-Rafael-Nadal-pose-before-their-match

Muški žrijeb također je pogođen odustajanjima Rafaela Nadala, Rogera Federera, Stana Wawrinke i Gaela Monfilsa…

Druga teniserka svijeta Simona Halep odlučila je da odustane od nastupa na US Openu zbog pandemije koronavirusa.

Šest od deset najboljih teniserki – Ashleigh Barty, Simona Halep, Elina Svitolina, Bianca Andreescu, Kiki Bertens i Belinda Bencic – neće putovati u New York, dok bi na ovom Grand Slam turniru trebalo da nastupe četiri igračice iz Top-10 poretka – Karolina Pliskova, Sofia Kenin, Serena Williams i Naomi Osaka.

Halep, koja je u nedjelju u Pragu osvojila 21. titulu u karijeri, izjavila je da će radije ostati u Evropi, prenosi Eurosport.

– Nakon što sam sagledala sve činjenice i okolnosti u kojima živimo, odlučila sam da ne putujem u New York na US Open – napisala je ona na Twitteru.

– Uvijek sam govorila da prvenstveno mislim na zdravlje kada nešto treba da odlučim i zbog toga ću radije ostati i trenirati u Evropi. Znam da su USTA i WTA neumorno radili da imamo sigurno takmičenje i želim im uspješan turnir – dodala je.

US Open počinje 29. augusta, ali na njemu neće biti tri od četiri prošlogodišnje polufinalistkinje.

Muški žrijeb također je pogođen odustajanjima Rafaela Nadala, Rogera Federera, Stana Wawrinke i Gaela Monfilsa. No, prvi igrač svijeta Novak Đoković branit će titulu, dok je nastup potvrdio i bivši šampion Andy Murray.