UFC

Nakon brutalne kazne, Khabib donio odluku kojom je pokazao svoju veličinu

khabib

Nurmagomedov se neće vraćati u oktagon UFC-a do novembra naredne godine

Conor McGregor i Habib Nurmagomedov sinoć su saznali kazne nakon što je održano saslušanje ispred tijela za Komisije u Nevadi na kojem se odlučivalo o sudbini boraca.

Khabib je suspendovan na devet mjeseci i kažnjen je s 500 hiljada dolara, s tim da postoji mogućnost žalbe i da se kazna smanji na šest mjeseci.

Conor je suspendovan na šest mjeseci i platit će 50 hiljada dolara, a suspenzija će trajati do 6. aprila 2019. godine.

Olakšavajuća okolnost, koja se Nurmagomedovu stavlja kao mogućnost, je tromjesečno smanjenje suspenzije u slučaju društveno-korisnog rada.

Khabib će morati platiti svoju kaznu, kao i kaznu za svoja dva partnera, ukupno 50 hiljada dolara te će morati izdvojiti i 200 hiljada dolara za usluge odvjetnika.

Sveukupno će morati platiti 750 hiljada dolara, a čim je saznao za odluku Komisije, poslao je poruku:

”Politika zauvijek”, napisao je Dagestanac na Twitteru, a onda je dodao: ”Probudite me kad sve bude gotovo.”

Očekivalo se da će Komisija prihvatiti nagodbu što bi značilo da bi Nurmagomedov i McGregor najvjerovatnije bili kažnjeni samo novčano, a ne i zabranom takmičenja, odnosno suspenzijom.

Ipak, to se nije dogodilo.

Khabib je dobio drakonsku kaznu, a u oktagon se može vratiti u junu ove godine. Međutim, Khabib je jasno dao do znanja kako nema namjeru više boriti se na tlu Nevade. To je jasno poručio putem svog menadžera Alija Abdelaziza, pa će tako UFC ostati bez Khabibovih nastupa u Las Vegasu.

Također, čudesni Dagestanac je donio još jednu veliku odluku. Neće se boriti sve dok ne istekne kazna članovima njegove ekipe koji su suspendovani na godinu dana. Zubaira Tukhugov i Abubakar Nurmagomedov dobili su po godinu suspenzije i 25 hiljada dolara kazne, a i ove kazne je Khabib odlučio platiti.

Nurmagomedov se tako neće vraćati u oktagon UFC-a do novembra naredne godine. Abdelaziz je najavio da će se povratak vjerovatno desiti u legendarnom Madison Square Gardenu, a upitno je kakav će biti stav UFC-a po ovom pitanju.

Do sada predsjednik organizacije Dana White nije bio naklonjen ekipi iz Dagestana, već je konstantno na strani Conora McGregora koji je jučer također kažnjen, ali sa ”samo” 50 hiljada dolara i šest mjeseci kazne.

Ipak, za razliku od Khabiba on može u oktagon već u aprilu i izvjesno je da ćemo ga upravo tada i gledati u akciji protiv Donalda Cerronea.