Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

UFC

Nakon niza protivnika Khabib je na predaju natjerao i Danu Whitea

khabib

Šampion iz Dagestana u oktonru je odbranio naslov prvaka protiv Justina Gaethjea, a zatim objavio povlačenje sa savršenim omjerom 29-0 zbog obećanja majci nakon očeve smrti

Ako je negdje još i tinjala nada da će se možda i najbolji MMA borac svih vremena Khabib Nurmagomedov vratiti u kavez, ona je nestala objavom UFC-ova predsjednika Dane Whitea da je njegovo penzionisanje definitivno.

Šampion iz Dagestana u oktonru je odbranio naslov prvaka protiv Justina Gaethjea, a zatim objavio povlačenje sa savršenim omjerom 29-0 zbog obećanja majci nakon očeve smrti.

Dana White uporno ga je pokušavao nagovoriti na još barem jednu borbu kojom bi učinak zaokružio na 30 pobjeda, čak je i Khabib teoretizirao što bi se moralo poklopiti da se vrati i tako držao sve u neizvjesnosti, ali White je sinoć konačno, borilačkim rječnikom, bacio peškir.

“Dakle, 29-0. On je sto posto penzionisan. Bilo je nevjerovatno gledati te, Khabibe. Hvala na SVEMU i uživaj u onome što ti slijedi, prijatelju”, napisao je White na Twitteru uz fotografiju Nurmagomedova.

Nešto poslije reagirao je i sam Khabib objavom fotografije s Whiteom.

“Dana White, puno ti hvala, brate, tebi i cijeloj UFC organizaciji na prilici da se dokažem. Promijenili ste zauvijek mnoge živote zbog ovog sporta. Nikad neću zaboraviti kako si me primio, moj otac te nije zaboravio i moji sinovi će te se sjećati”, napisao je Dagestanac i dodao da su razgovarali kao pravi muškarci, misleći očito na konačnu potvrdu penzionisanja.

Još je jedanput zahvalio svima i poručio kako se nada da prihvaćaju njegovu odluku i da je razumiju.

Khabib je prvu profesionalnu borbu imao u septembru 2008. te je pobijedio Vusala Bajramova gušenjem u prvoj rundi. UFC-u se priključio u januaru 2012. i nanizao 13 pobjeda. Naslov prvaka u lakoj kategoriji osvojio je 2018. jednoglasnom odlukom protiv Ala Iaquinte, a odbranio ga je protiv Conora McGregora, Dustina Poiriera i Justina Gaethjea. Sve ih je redom zahvatima na parteru natjerao na predaju.

Sad je na isto natjerao i Whitea.