Ostali sportovi

Tom Daley

Nakon što je osvojio zlato na Olimpijskim igrama poručio: Ja sam homoseksualac

26/07/2021

Njegov govor na presici poslije najvećeg uspjeha u karijeri otočki mediji nazvali su jednom od najmoćnijih poruka upućenih LGBT zajednici

Tom Daley, britanski ronilac, osvojio je zlatnu medalju na Igrama u Tokiju.

Osim što je izuzetan sportaš, Daley je poznat i po tome što je jedan od rijetkih sportaša homoseksualaca koji su priznali svoju seksualnu orijentaciju. Njegov govor na presici poslije najvećeg uspjeha u karijeri otočki mediji nazvali su jednom od najmoćnijih poruka upućenih LGBT zajednici.

“Nadam se da bilo koja mlada LGBT osoba može vidjeti da, bez obzira na to koliko se trenutno osjećate sami, niste sami i možete postići bilo što. Postoji porodica koju odaberete i koja je spremna pružiti vam podršku”, započeo je Daley pa dodao: “Kad sam bio mlađi, mislio sam da nikada neću nešto postići zbog onoga što jesam. Sad sam olimpijski prvak, to pokazuje da možete sve postići.”

“Sada ima više sportaša koji su priznali da su gej nego na prošlim Igrama. Želim poručiti i mladoj LGBT zajednici da nije sama i da je uspjeh moguć bez obzira na prepreke. Danas sam neopisivo ponosan što sam gej olimpijski pobjednik”, zaključio je.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.