Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kristijan Schneider

Nakon teške bolesti preminuo hrvatski trener u 41. godini

kristijan (1)

Prije dvije godine, dok je bio na vrhuncu svog rada s Bornom Ćorićem, dijagnosticiran mu je rak debelog crijeva

“Tužna vijest za tenisku porodicu: nakon teške bolesti umro je Kristijan Schneider. Jedan od naših najpoznatijih trenera, svuda omiljeni Kiki, izgubio je najtežu bitku protiv opake bolesti”, objavio je sinoć Hrvatski teniski savez na svom službenom Facebook profilu pa dodao:

“Bio je trener mnogim teniskim zvijezdama, kao što su Borna Ćorić i Ana Konjuh, nedavno je učestvovao u osvajanju juniorskog Australian Opena Petre Marčinko, a radio je i s Bernardom Perom, Olgom Danilović… Nažalost, Kikijev život se ugasio prerano, u 41. godini. Kiki, hvala ti na svemu što si dao tenisu i bio to što jesi. Porodici ovim putem izražavamo najdublje saučešće.”

Upravo je s Marčinko nedavno bio u Australiji, gdje je mlada Zagrepčanka osvojila juniorski Australian Open. Osim sa pomenutim teniserima, radio je i s Bernardom Perom i Olgom Danilović. Prije dvije godine, dok je bio na vrhuncu svog rada s Bornom Ćorićem, dijagnosticiran mu je rak debelog crijeva.

Nakon teške operacije ljekari su uspjeli otkloniti cijelo zahvaćeno područje i kemoterapija nije bila potrebna. Šest mjeseci kasnije Schneider je ponovno radio, ali onda su se tokom Australian Opena pojavili problemi. Osjetio je jake bolove u trbuhu i hospitaliziran je u Melbourneu.

Po povratku u Hrvatsku slijedile su dvije operacije, nakon kojih mu je otkriven rak i u trbuhu. Nije bio operativan pa se krenulo na liječenje kemoterapijom, ali ono, nažalost, nije uspjelo pa je Schneider preminuo sa samo 41 godinom.