Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kyrie irving

Navijači žestoko prozivali jednog od najomraženijih igrača, ovako im je uzvratio

kyrie

I ovaj put bio je na meti konstantnih psovki i uvredljivih dobacivanja, a s tim se nosio na sebi svojstven način

Boston Celticsi sinoć su na startu NBA playoffa svladali Brooklyn Netse 115:114 košem Jaysona Tatuma u zadnjoj sekundi, a zadovoljstvo domaćih navijača bilo je još veće jer je njihova ekipa upropastila fantastičnu večer Kyriea Irvinga. Najpoznatiji antivakser među košarkašima tijekom cijele utakmice “ratovao” je s tribinama.

Bostonovi navijači nisu mu zaboravili izdaju od prije tri godine, kada im je prvo obećao da će ostati i nakon isteka ugovora, a zatim kao slobodan igrač potpisao za Netse. Od tada traje antagonizam, koji je Irving raspirivao paljenjem kadulje u dvorani kako bi istjerao zle duhove, a zatim i gazeći po klupskom logu na sredini terena, nakon čega ga je jedan navijač gađao bocom.

I ovaj put bio je na meti konstantnih psovki i uvredljivih dobacivanja, a s tim se nosio na sebi svojstven način. U jednom se trenutku počešao po potiljku s dva srednja prsta, što je bila jasna poruka navijačima kojima je bio okrenut leđima, a koji su itekako primijetili njegovu gestu.

Nešto kasnije nije ni pokušavao prikrivati šta radi, nego se nakon zabijene trice okrenuo prema publici i opet pokazao srednji prst. Poslije utakmice ispričao je kako ne namjerava odstupiti od sukoba s navijačima kluba za koji je igrao dvije godine.

“Nije to ništa novo u ovoj dvorani, uvijek imaju istu energiju prema meni, a ja ću je imati prema njima. Nisu to svi navijači, ne želim ih sve napadati, ali kad te neki počnu nazivati pogrdnim imenima i psovati, kao takmičar nećeš to dugo trpjeti”, rekao je Irving.

“Mi kao igrači uvijek moramo biti pristojni i skromni, ali je*eš to. Ovo je doigravanje. Znam što ovdje mogu očekivati i uzvraćam istom energijom. Ako me neko proziva, pogledat ću ga ravno u oči i vidjeti je li spreman to potkrijepiti. Uglavnom nije”, dodala je zvijezda Netsa.

Irving je sinoć bio u elementu i zabio 39 poena, pogodivši šest trica iz 10 pokušaja, no Kevin Durant imao je slabiju večer s 23 koša, šutom 9/24 i šest izgubljenih lopti. Celticsi su u posljednjoj četvrtini prokockali 13 poena prednosti, ali su, kad je već izgledalo da će Netsi ukrasti pobjedu, pronašli snagu za povratak i pobjednički koš u zadnjoj sekundi.

Druga utakmica serije na četiri pobjede igra se u noći sa srijede na četvrtak po našem vremenu.