Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NBA: 76-ersi i Warriorsi izborili 2. krug playoffa, Boston poveo

nba

Košarkaši Philadelphia 76-ersa i Golden State Warriorsa izborili su 2. krug playofa NBA lige, dok su Boston Celticsi novom domaćom pobjedom protiv Milwaukee Bucksa s 92:87, poveli u seriji s 3:2.

Philadelphia je na domaćem terenu upisala četvrtu pobjedu u seriji protiv Miami Heata rezuzltatom 104:91, te slavila ukupnim rezultatom 4:1, dok je Golden State identičnim rezultatom u seriji savladao San Antonio Spurse, a četvrtu pobjedu aktuleni prvaci upisali su sinoć na svom terenu rezultatom 99:90.

Mlada ekipa Philadelphie, koja je prvije dvije godine upisala samo deset pobjeda u sezoni, plasirala se u playoff NBA lige prvi put od 2012. godine.

U odlučujućem meču protiv Miamija presudila je treća četvrtina, u kojoj su 76-ersi napravili razliku koju do kraja meča nisu ispuštali. Pobjednički tim predvodili su J.J Reddick s 27 poena i Joel Embiid s 19 poena i 12 skokova.

U timu Miamija najefikasniji je bio Kelly Olynyk s 19 poena, osam skokova i šest asistencija, a Tyler Johnson je dodao 16 poena.

Golden State Warriorsi nisu imali većih problema u meču protiv San Antonia. Aktuelni prvaci prednost su stekli u drugoj četvrtini, koju su dobili s devet poena razlike, a Spursi su uspjeli smanjiti bodovni deficit tek u zadnjem periodu igre, ali nisu imali snagu za preokret.

Warriorse je predvodio Kevin Durant s 25 poena, Klay Thompson je dodao 24, dok je Draymond Green dodao 17 poena, uz 19 skokova. U timu Spursa istaknuo se LaMarcus Aldrige s 30 poena i 18 skokova.

Serija 1. kruga između Bostona i Milwaukeeja je mnogo neizvjesnija. Oba tima su upisala sve domaće pobjede, Boston je sinoć upisao treću pobjedu na domaćem terenu, ali naredni meč se igra u Milwaukeeju. Ukoliko Bucksi upišu novu domaću pobjedu, odluka će pasti u Bostonu, gdje se igra odlučujući, sedmi meč serije.

Celticsi su treću pobjedu upisali zahvaljujući raspoloženom Al Horfordu, koji je ekipu predvodio s 22 poena i 14 skokova. Boston je prvo poluvrijeme dobio rezultatom 48:37, a stečenu prednost održavao je do kraja utakmice, iako je Milwaukee prijetio u zadnjoj četvrtini koju je dobio s 26:20.

Horfordu su se priključili Terry Rozier sa 16 i Jaylen Brown s 14 poena, što je bilo dovoljno za novu pobjedu domaćina.

U timu Bucksa najefikansiji je bio Khris Middleton s 23poena, a Giannis Antetokounmpo je upisao 16 poena, deset skokova i devet asistencija.

– rezultati, playoff, 1. krug:
– istok:
Philadelphia 76ers – Miami Heat 104:91
(Philadelphia se s 4:1 u pobjedama plasirala u 2. krug)

Boston Celtics – Milwaukee Bucks 92:87
(Boston vodi s 3:2 u pobjedama)

– zapad:
Golden State Warriors – San Antonio Spurs 99:91
(Golden State se s 4:1 u pobjedama plasirao u 2. krug)

nba