Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NBA: Durant i Westbrook prejaki za Nuggetse, Miami bolji od Houstona

1_durant_nuggets_lm_151101

Chicago je opravdao ulogu favorita protiv Orlanda, “Španci” Mirotić i Gasol su iskombinovali 32 poena, na drugoj strani Vučević 15, uz 12 skokova i 3 blokade.

Derrick Rose se umjesto šuta ograničio na asistencije i skokove, smeta mu maska koju nosi, kaže da ne vidi baš najbolje koš, pa troši mnogo manje lopti nego obično.

https://youtu.be/0sJ_ayi14IA

Denver nije imao nikakvu šansu protiv Oklahome. Thunder je protiv San Antonia i Orlanda morao da juri rezultat, ovoga puta nije bilo tako dramatično.

Kevin Durant je ubacio 25 poena, ni on ni Westbrook nisu morali sami, odličan Ibaka sa 18 poena, 7 skokova i 5 blokada.

https://youtu.be/O4iAh4jn0Y4

Houston su mnogi proglašavali za favorita iz sjenke, ali oni su startovali očajno, tri poraza. Sinoć su uspjeli da izgube meč protiv Miamija u kome su bili na +19 na poluvremenu. Ipak u nastavku ih je Heat spržio.

https://youtu.be/3Cz7fK-gM3E

Hassan Whiteside je ubacio 25 poena, imao 15 skokova, Wade dodao 20. Na drugoj strani Harden očajan, 16 poena, ali šut 2 od 15, promašio je 10 trojki.

Dallas se održao protiv bespomoćnih Lakersa u finišu, Nowitzki je dao 25 poena, a i trener Dallasa, Rick Carlayle je pobjedom postao najuspješniji u istoriji franšize iz Teksasa.

https://youtu.be/nHZEU8DcWsk

On je stigao do 340. pobede na klupi Mavericksa, pretekao legendanog Dona Nelsona koji je i trener u NBA sa najviše pobjeda 1335, 282 više od Carlayla.

nba