Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NBA finale: Golden State poveo protiv Clevelanda (VIDEO)

Cleveland Cavaliers at Golden State Warriors

Golden State Warriorsi poveli su 1:0 u velikom finalu NBA lige pobijedivši na svom parketu Cleveland Cavalierse 108:100 nakon produžetka.

Početak utakmice pripao je gostima koji su prvu četvrtinu završili s vodstvom 29:19, no tu su prednost Warriorsi sustigli sredinom druge četvrtine i do kraja utakmice igralo se koš za koš.

Posljednji napad u regularnom dijelu utakmice pri rezultatu 98:98 imao je Cleveland, no LeBron James nije uspio pogoditi preko Andrea Iguodale, a nakon ofenzivnog skoka šut za pobjedu sa zvukom sirene promašio je i Iman Shumpert pa se otišlo u produžetak.

U dodatnih pet minuta igre gosti su potpuno stali, pogodivši samo jedan od devet šutova iz igre, pa su Warriorsi došlo do pobjede 108:100.

Golden State je tako došao do pobjede unatoč jednoj od najboljih Jamesovih playoff utakmica (44 koša, 8 skokova, 6 asistencija).

Prevaga je bila klupa Golden Statea koja je ubacila 34 poena, dok su rezervni igrači gostiju ubacili samo 9. Svih 9 poena ubacio je J.R. Smith, ali uz užasan postotak šuta od 23 posto.

Za Cleveland je od poraza u prvoj utakmici puno veći gubitak moguća teža ozljeda Kyrieja Irvinga (23 poena, 7 skokova, 6 asistencija), koji je u produžetku obnovio ozljedu lijevog koljeno i upitno je hoće li moći pomoći svojoj momčadi u nastavku finalne serije.

Kod pobjednika Stephen Curry je postigao 26 koševa i podijelio osam asistencija, Klay Thompson je ubacio 21 poen, a Andre Iguodala dodao je 15 koševa.

Druga utakmica serije na četiri pobjede na rasporedu je u nedjelju u Oaklandu, a nakon toga dvije utakmice igraju se u Clevelandu.

nba