JR Smith

NBA igrač pretukao mladića usred protesta, objasnio je i zašto (VIDEO)

jr

Osoba koju je Smith na snimci nekoliko puta udario rukom i nogom bijele je rase, pa je košarkaš želio istaknuti da rasa nema veze s incidentom

Usred nasilnih protesta koji se u Los Angelesu danima odvijaju zbog policijskog ubistva Afroamerikanca Georgea Floyda procurila je snimka košarkaša J.R.-a Smitha na kojoj na ulici tuče neidentificiranu osobu.

Snimak je objavio sveprisutni TMZ, ali tek nakon što ju je Smith pustio u javnost na vlastitom Instagram Storyju kako bi objasnio šta se dogodilo prije nego je javnost vidi i donese vlastite zaključke.

Osoba koju je Smith na snimci nekoliko puta udario rukom i nogom bijele je rase, pa je košarkaš želio istaknuti da rasa nema veze s incidentom, kao i da incident nema veze s neredima izazvanima policijskom brutalnošću prema crncima.

“Samo želim da znate, prije nego što ovo s*anje vidite negdje drugo. Jedan od ovih malih, bijelih se*onja nije znao gdje ide i razbio mi je staklo na kamionetu. Ovo je u stambenom području, nema nikakvih dućana. Razbio mi je prozor, pa sam ga ulovio i isprašio mu gu*icu. Ovo nije zločin iz mržnje, nemam nikakvih problema ni sam kim niti iko ima problema sa mnom. Problem je u je***om sistemu. Ovaj se*onja mi je razbio staklo i isprašio sam mu gu*icu”, objasnio je Smith.

Naglasio je kako se incident dogodio u stambenom području kako bi se distancirao od nereda koji se odvijaju u mondenim dijelovima grada, u kojima su skupine demonstranata razbijale stakla na izlozima dućana, vandalizirale ih, pljačkale i palile. Zbog svega je u nekim dijelovima Los Angelesa na snazi policijski sat koji počinje od 20 sati.

Smith je u NBA ligi proveo 14 sezona, a najpoznatiji je kao saigrač LeBrona Jamesa u Clevelandu, u koji je došao 2014., istog ljeta kad se Kralj vratio iz Miamija. Zajedno su osvojili naslov prvaka 2016. godine. No nakon LeBronova odlaska u LA Lakerse u Clevelandu je postao višak i odigrao samo 11 utakmica prije nego što mu je prošlog ljeta raskinut ugovor. Iako od tada nije igrao, 34-godišnji Smith nije objavio kraj karijere.