NBA igrači se opraštaju od Bryanta, Nurkić mu odao veliko priznanje

CVBZdtiWUAAZuK7

Kobe Bryant objavio je da na kraju sezone odlazi u penziju, a igrači širom NBA lige odaju poštovanje jednom, ako ne i najboljem beku svih vremena.

Šuter Cavaliersa J.R. Smith izjavio je po objavi legende Los Angeles Lakersa da nije vidio u životu kompletnijeg igrača.

“Kobe je jedan od igrača koji je mogao da kaže da je u svakoj utakmici dao sve od sebe. Svako ima svoje mišljenje o njegovom učinku, njegovim mečevima, koliko šuteva uzima, ali on je razlog zašto smo svi svjesni šta košarka donosi. To će biti odlazak jednog od najvećih”, rekao je Smith.

Centar Houston Rocketsa Dwight Howard žali zbog najnovijih vijesti iz tabora “jezerdžija”.

“Oh, čovječe, Kobe je jedan od najvećih u ovoj igri. Imao je nevjerovatnu karijeru, sve nam sada to dolazi do mozga kada se oprašta. On je bio neko koga smo svi gledali u djetinjstvu. Gledati njegove transformacije kroz život je nešto zbog čega će se svi ponositi”, naveo je Howard.

Howardo timski kolega James Harden imao je jasnu poruku za Bryanta.

“Legenda! Odrastao sam uz njega, on je bio moj Michael Jordan. Tužno je što se oprašta, ovo je kraj jedne ere. Svemu dođe kraj, ali Kobe je monstrum košarke, zvijer!”, naglasio je Harden.

I naš Jusuf Nurkić žali zbog odlaska igača za kojeg je uvijek tvrdio da je razlog zbog čega je zavolio košarku.

“Hvala za sve najvećem košarakšu svih vremena Kobe Bryantu. Ništa više neće biti isto!” napisao je na Twitteru centar Dennvera.