Ostali sportovi

Adam Silver

NBA komesar: Čekat ćemo svoj red za vakcinisanje, nećemo se gurati

22/12/2020

Za razliku od prošle sezone, koja je završila u hermetičnom "balonu" Disney Worlda na Floridi nakon više od četiri mjeseca prekida zbog pandemije, nova sezona će se igrati normalno

Zvijezde NBA lige čekat će svoj red za vakcinaciju protiv Covida-19 i ne dolazi u obzir da se guramo ispred drugih, kazao je komesar NBA lige Adam Silver uoči početka nove sezone 2020.-2021.

“Pričekat ćemo svoj red. Svjesni smo logističkog podviga koje savezna vlada i države moraju postići, a to je vakcinisati više od 300 miliona ljudi i to dvaput. Svjesni smo odgovornosti i i želimo se uključiti u kampanje kako bismo potaknuli ljude da se vakcinišu”, kazao je Silver.

Za razliku od prošle sezone, koja je završila u hermetičnom “balonu” Disney Worlda na Floridi nakon više od četiri mjeseca prekida zbog pandemije, nova sezona će se igrati normalno s putovanjima, a momčadi će igrati pred većinom praznim dvoranama kod kuće i vani.

„Pitali su me zašto NBA sada započinje sezonu, a pandemija još uvijek traje. Odgovor je da smo zadovoljni zdravstvenim i sigurnosnim protokolima koje imamo u dogovoru sa sindikatom igrača i našim medicinskim stručnjacima. Spremni smo i na probleme i odgode dvoboja”, objasnio je Silver, dodavši kako je u šest gradova odobren vrlo mali i ograničen broj publike, a u preostala 24 su lokalne zdravstvene vlasti zahtijevale prazne dvorane, prenosi Hina.

NBA liga počinje u srijedu ujutro po hrvatskome vremenu srazom Brooklyna i Golden Statea te gradskim derbijem branitelja naslova LA Lakersa i Clippersa.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.