Luka Garza

NBA košarkaš: Sanjam igrati na Olimpijskim igrama za BiH, puno bi značilo porodici i meni

FOTO: Nova BH/Screenshot

“Moj rođak Amara Alibegović je igrao za reprezentaciju i s njim sam uvijek u kontatku, a razgovarao sam i sa selektorom. Bilo je samo pitanje vremena kada će ovo biti moguće i jako sam uzbuđen što je sve uspjelo i što mogu igrati za BiH”

Košarkaška reprezentacija ovog ljeta dobit će veliko pojačanje. Luka Garza će biti dio selekcije koja se ovog ljeta okuplja kako bi ostvarila historijski uspjeh i izborila plasman na Olimpijske igre.

Garza će uskoro debitovati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. U razgovoru za Novu BH istakao je kako će biti prisutan na okupljanju zakazanom za 23. juli.

“To jako dobro zvuči. Bit ću 23. jula na okupljanju. Jako sam ponosan zbog svoje porodice, sretan sam zbog prilike da predstavljam BiH. Ipak mislim da je najvažnije fokusirati se na pobjeđivanje u utakmicama i da igram što bolje.”

Lana Pudar postavila tri nova državna rekorda

dominacija mostarskih plivača


Lana Pudar postavila tri nova državna rekorda

Kažete da vam je čast igrati za BiH. Navijači su itekako sretni zbog toga.

“To je nešto o čemu sam maštao cijeli život. Mnogo mi znači predstavljati svoju zemlju i igrati pred svojom porodicom u Evropi. Uzbuđen sam što ću igrati pred navijačima da im pokažem emocije i strast sa kojom igram.”

Garza kaže kako je razgovarao sa selektorom Bećiragićem i da je bilo samo pitanje vremena kada će biti dio BiH.

Šanse BiH

“Moj rođak Amar Alibegović je igrao za reprezentaciju i s njim sam uvijek u kontaktu, a razgovarao sam i sa selektorom. Bilo je samo pitanje vremena kada će ovo biti moguće i jako sam uzbuđen što je sve uspjelo i što mogu igrati za BiH.”

U ovim kvalifikacijama BiH će igrati protiv Poljske, Mađarske i Portugala. Kakve su šanse našoj selekciji?

“Šanse su nam dobre, ako budemo igrali zajedno. Talentovani smo, pokazat ću svoj maksimum i biti svoj. Sanjam igrati na Olimpijskim igrama za BiH. Ne mogu opisati koliko bi to značilo meni i porodici. Radit ću svaki dan da to ispunimo taj cilj. Uvijek sam volio gledati Eurobasket, gledao sam kako pobjeđuju Francusku i neke druge selekcije. To pokazuje potencijal reprezentacije.”

Košarkaš Minnesote govorio je o protekloj sezoni i da li je zadovoljan svojim nastupima.

“Mislim da mi je išlo dobro. Pokazao sam talenat u G ligi i dokazao da pripadam NBA ligi.”

❗️EKSKLUZIVNOU intervju za TV Novu, Luka Garza otkriva: Sanjam da sa BiH zaigram na Olimpijskim igrama.

Posted by NOVA BH on Monday, June 5, 2023