Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NBA playoff: Cavsi pomeli Pacerse, Celticsi izjednačili protiv Bullsa

thomas

Aktuelni NBA prvaci Cleveland Cavaliersi pomeli su Indiana Pacerse s 4:0 u prvom krugu doigravanja i plasirali se u konferencijsko polufinale.

U četvrtoj utakmici serije Cavaliersi su u Indianapolisu došli do četvrte pobjede, svladavši domaće Pacerse sa 106:102 na krilima LeBrona Jamesa koji je zabilježio 33 poena i 10 skokova, dok je Kyrie Irving u pobjedu ugradio 28 poena.

U poraženoj ekipi Lance Stephenson ubacio je 22 poena i uhvatio šest skokova, a Lylers Turner 20 poena uz devet skokova.

Cleveland će u konferencijskom polufinalu igrati protiv pobjednika serije između Toronta i Milwaukeeja u kojem je rezultat izjednačen 2:2.

Boston je novom pobjedom u Chicagu izjednačio seriju na 2:2. Nakon što su Bullsi pobijedili dva puta u Bostonu, Celticsi su uzvratili istom mjerom, a sinoć su slavili sa 104:95.

Isiah Thomas je predvodio Boston s 33 poena, četiri skoka i sedam asistencija, Gerald Green je dodao 18, a Al Horford 15 poena i 12 skokova.

Veliki hendikep za Bullse je izostanak pleja Rajona Ronda koji je u drugom meču slomio palac, a sinoć im nije pomogao ni učinak Jimmyja Buttlera od 33 poena, pet skokova i devet asistencija.

Houston je došao na korak do drugog kruga playoffa nakon što je sinoć slavio na gostovanju u Oklahoma Cityju sa 113:109.

Rocketsi su došli do važne pobjede iako prva zvijezda tima James Harden nije imao svoju noć. Harden je imao učinak od 16 poena, sedam skokova i osam asistencija, ali njegov slabiji učinak naoknadio je centar Nene Hilario koji je postigao 28 poena uz deset skokova.

Thunder je vodio u većem dijelu meča ponajviše zahvaljujući novom ”triple-doubleu” Russela Westbrooka (35 poena, 14 skokova i 14 asistencija), ali u finišu utakmice Houston je dokazao da je dosta zrelija ekipa.

U domaćem sastavu efikasan je bio i centar Steven Adamas s 18 poena i sedam skokova.

Košarkaši Utah Jazza pobjedom na svom terenu izjednačili su seriju protiv Los Angeles Clippersa na 2:2.

Jazzu je dodatnu snagu pod koševima donio oporavljeni centar Rudy Gobert, koji je za 23 minuta provedena na parketu ubacio 15 poena uz 13 skokova, a istaknuo se veteran Joe Johnson s 28 postignutih poena.

Ekipu Clippersa predvodio je Chris Paul s 27 poena, devet skokova i 12 asistencija, a Jamal Crawford je ubacio 25 poena.

Rezultati 1. kruga doigravanja:
Istok:
Indiana Pacers – Cleveland Cavaliers 102:106
(Cleveland se s 4:0 plasirao u polufinale)

Chicago Bulls – Boston Celtics 95:104
(rezultat u seriji izjednačen 2:2)

Zapad, 1. krug:
Oklahoma City Thunder – Houston Rockets 109:113
(Houston vodi s 3:1 u pobjedama)

Utah Jazz – Los Angeles Clippers 105:98
(serija izjednačena na 2:2)