Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NBA: Teletović skroman u porazu Sunsa, Nuggetsi “razbili” Rocketse

teletovic

Gladna Oklahoma je na trenerskom debiju Bilija Donovana slavila preokretom protiv San Antonija.

Meč je obilježio Russel Westbrook sa 33 poena i 10 asistencija. Durant je dodao 22, uz ne baš impresivan šut, ali mu ruka nije zadrhtala u finišu kada je sa penala otvorio vrata pobjede za Thunder.

https://youtu.be/MrJmhJyJj88

Minnesota je u meču sa mnogo emocija, tuge zbog odlaska Flipa Sandersa slavila u gostima kod Lakersa

Minijatura Rickyja Rubija završila se sa 28 poena i 14 skokova za Španca, a odličan na debiju je bio Bjelica, 8 poena, 5 skokova, blokada za 22 minuta igre. Najveće pojačanje domaćih, Roy Hibert, dao je 12 koševa, imao i 10 skokova. Kobe je brojao do 24, ali nije vrijedilo Timberwolvesi su se vratili iz minusa od 16 poena i dobili meč.

https://youtu.be/TyN00vWWIbM

Denver je očitao lekciju favorizovanom Houstonu. Frustrirali su Hardena koji je ubacio 22 poena i imao po 6 skokova i asistencija, ali uz loš procenat šuta.

Nuggetse je do neočekivane pobjede predvodio Danilo Galinari sa 23 poena.

https://youtu.be/yGvFgfuvWyQ

Mali derbi Pacifika pripao je Clippersima. Odnijeli su pobjedu iz Sacramenta, Griffin je brojao do 33, a koliko će značiti pokazao je veteran Pol Pirce koji je u finišu prelomio utakmicu. Gosti su prokockali +15, ali i nekako sačuvali pobjedu.

https://youtu.be/04KcFuyQ97I

Dallas je slavio u Phoenixu, a čak osam igrača Mavsa bilo je dvocifreno. Pravi timski rad za Mavericse za koje je debitovao Deron Williams sa 12 poena i 7 asistencija. Odličan i Pachulija, Gruzijac je ubacio 10 poena i imao 11 skokova.

https://youtu.be/bXlWutUv4UQ

Mirza Teletović je meč završio sa 5 poena i 5 skokova, ubacio je jednu trojku.

Portland je rasturio Pelicanse, iako su Blazersi promijenili praktično petorku, izuzev Lillarda. Sjajan je bio McColum koji je ubacio 37 poena, a u prvoj četvrtini New Orleans je primio 43 poena, taj dio igre izgubili su sa 25 razlike.

https://youtu.be/7mbo8HMlfBA

Toronto je neka vrsta specijaliste za Indijanu, dobili su pet mečeva u nizu protiv Pacersa, vrata pobjede je otvorio DeRozan sa 25 poena, Valančijunas odličan, litvanski centar je ubacio 21 poen, imao 15 skokova.

https://youtu.be/6-7yIodSMSg

Pistonsi su došli do druge pozicije, neuobičajena situacija posljednjih šest ili sedam godina, dobro su startovali. Slavili su protiv Utaha uz 18 poena i 10 skokova Andrea Dramonda.

https://youtu.be/nJYsRDOoVVo

Dvije pobede ima i Chicago, nakon Cavsa uzeli su skalp i Netsima. Odličnu igru gostiju su obilježila 24 poena Buttler, Mirotić je dao 18, Gasol 16.

https://youtu.be/xWH9AF6uz-4

Očekivana pobjeda Celticsa nad slabim Sixersima, Isiah Thomas je sa klupe ubacio 27 poena i imao 7 asistencija, dok su Knicksi razbili Buckse i odmah jasno podgrijali nade navijača.

https://youtu.be/qcH3LmZ_OMM

Ruki Porzingis je ubacio 16 poena, Derick Williams je nastavio sa sjajnim partijama iz predsezone. On je brojao do 24 u meču u kome je New York kontrolisao igru i držao dvocifrenu prednost tokom cijele utakmice.

https://youtu.be/5X2ZaOrzKYk

Težak poraz je doživeo Memphis na otvaranju protiv Cavsa. Cliveland ih je zaledio na -30, Kevin Love je ubacio 17 poena, imao 13 skokova, gosti su napravili veliku prednost u prvom poluvremenu, povratka za “Grizlije” nije bilo. LeBron je odigrao pola sata, nije bilo potrebe da forsira, meč je završio sa 12 poena, 7 skokova i 5 asistencija.

https://youtu.be/0EyCPIzp1yw

Neizvjesno na Floridi, meč je riješio 12 sekundi pre kraja John Wall, pobjeda je otišla u distrikt. Wizardsi su se vratili u utakmicu i na kraju stigli do pobejde protiv Orlanda koji nastavlja sa praksom da gubi utakmice na jednu loptu.

https://youtu.be/ZkZIRw7G0Us

Čast Floride odbranio je Miami, Heat je na otvaranju dobio Charlotte, Chris Boch je pokazao da bolest nije ostavila traga, 21 poen i 10 skokova, Dragić je ubacio 8 i imao 6 asistencija i 2 blokade.

https://youtu.be/L2VrpqICiIk

nba