Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Malik Beasley

NBA zvijezda koja ima ugovor od 60 miliona dolara mora u zatvor

Kao dio nagodbe ovaj 24-godišnjak je priznao krivicu za prijetnju nasiljem, a istovremeno su odbačene optužbe za posjedovanje droge

Malik Beasley, playmaker Minnesota Timberwolvesa koji je u novembru prošle godine potpisao novi četverogodišnji ugovor vrijedan 60 miliona američkih dolara, osuđen je na 120 dana zatvorske kazne.

Beasley je osuđen zbog incidenta koji datira od septembra prošle godine. Kažnjen je zato što je pušku uperio u lice para koji se sa sinom zaostavio pred njihovim imanjem u Minnesoti. U to su doba Beasley i njegova danas otuđena supruga Montana Yao bili u najmu posjeda u četvrti Plymouth.

Nakon intervencije policije u Beasleyjevom je domu pronađena puška, tri pištolja i 835 grama marihuane. Kao dio nagodbe ovaj 24-godišnjak je priznao krivicu za prijetnju nasiljem, a istovremeno su odbačene optužbe za posjedovanje droge.

Beaslyju je izrečena uslovna kazna na rok od tri godine, a u tom periodu mora završiti tečaj za kontrolu bijesa, podvrgnuti se redovnom testiranju na drugu, a zabranjeno mu je bilo kakvo posjedovanje oružja.

Nedavno je Beasley napravio skandal kada je atraktivnu suprugu Montanu i maloljetno dijete istjerao na ulicu zbog ljubavne veze sa Larsom Pippen, bivšom suprugom legendarnog Scottieja Pippena.