Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Košarkaš Brooklyna

NBA zvijezda Kyrie Irving propustio trening zbog odbijanja vakcine

Istočno Sarajevo: Policija osigurava Administrarivni centar RS uoči dolazka Sergeja Lavrova
14.12.2020., Istocno Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Veliki broj policije osigurava Administrativni centar Republike Srpske u Istocnom Sarajevu uoci dolaska ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Iako igrači NBA lige nisu primorani vakcinisati se protiv koronavirusa, u pojedinim gradovima poput New Yorka i San Francisca ne mogu igrati ukoliko nisu primili obje doze

Košarkaš NBA ekipe Brooklyn Nets Kyrie Irving (29) nije prisustvovao treningu ekipe u utorak, nakon što je odbio vakcinisati se protiv koronavirusa, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Kyrie Irving nije prisustvovao treningu Netsa. Irving trenutno ne ispunjava uslove za domaće utakmice kao ni za trening zbog obavezne vakcinacije u New Yorku”, napisao je u utorak na Twitteru sportski novinar Shams Charania.

Irving iz Brooklyn Netsa i Andrew Wiggins iz Golden State Warriorsa najzvučnija su imena među igračima NBA lige koji se protive vakcinisanju. Iako igrači NBA lige nisu primorani vakcinisati se protiv koronavirusa, u pojedinim gradovima poput New Yorka i San Francisca ne mogu igrati ukoliko nisu primili obje doze.

Oko 90 posto igrača NBA lige je do sada vakcinisano, prenose američki mediji.