Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rajon Rondo

NBA zvijezda uhapšena zbog oružja, pribora za drogu i marihuane

rajon rondo
Foto: X

Dva puta je bio šampion NBA lige, četiri puta je učestvovao na All-staru i imao je brojna individualna priznanja kao najbolji asistent, kradljivac lopti, član defanzivne petorke

Zvijezda NBA lige Rajon Rondo, uhapšen je u nedjelju u Indiani zbog nezakonitog posjedovanja vatrenog oružja, pribora za drogu i marihuane.

– Rondo je zaustavljen zbog saobraćajnog prekršaja od strane policije, a policajac je nanjušio marihuanu, što je izazvalo pretragu automobila, u kojoj je pronađen poštolj, marihuana za ličnu upotrebu, kao i pribor za drogu, navedeno je iz policije.

On je odveden u zatvor okruga Jackson poslije toga, nakon čega je odmah položio kauciju. Sve optužbe protiv Ronda su prekršajne, a njegov advokat nije bio dostupan za komentar.

Bogata karijera

U bogatoj NBA karijeri koja je trajala 16 godina Rondo je igrao za Boston, Dallas, Sacramento, Chikago, New Orleans, Los Angeles Lakerse, Atlantu, LA Cpliperse i Clevelenad, gdje mu je 2022. godine bio posljednji NBA angažman.

Dva puta je bio šampion NBA lige, četiri puta je učestvovao na All-staru i imao je brojna individualna priznanja kao najbolji asistent, kradljivac lopti, član defanzivne petorke.

U čitavoj NBA karijeri prosječno je bilježio 9,8 poena, 7,9 asistencija i 4,5 skokova po meču.

Ovo mu nije prvi problem sa zakonom, jer je i 2022. godine imao prijavu od strane žene, nakon što je prijetio da će je ubiti, tada je također imao pištolj, lomio je sve po kući… Rondo je nakon toga dobio zabranu prilaska, a naređeno mu je i da preda vatreno oružje. Slučaj je kasnije završen dogovorom dvije strane van suda.