Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pripremni meč

NBA zvijezde konačno proradile, Amerika uvjerljivo savladala Argentinu

SAD

Najveće zvijezde tima Gregga Popovicha iznijele su najveći teret

Američka košarkaška reprezentacija konačno je pobijedila. Nakon neočekivanih poraza od Nigerije i Australije, u trećoj pripremnoj utakmici pred Olimpijske igre uvjerljivo je svladala Argentinu 108:80.

Najveće zvijezde tima Gregga Popovicha iznijele su najveći teret. Kevin Durant i Bradley Beal zabili su po 17 koševa, Zach LaVine 15, Damian Lillard 13, a Bam Adebayo 12 poena. Dok su njih petorica bili u igri, Amerikanci su stvarali razliku, a ostali su je održavali. Jayson Tatum nije igrao zbog lakše povrede koljena.

Argentince je sa 16 koševa predvodio 41-godišnji Luis Scola, Nicolas Laprovittola dodao je 13, Facundo Campazzo 12, a Gabriel Deck 10 poena.

Durant je zabio dvije trice u prvim minutama, a ekipa SAD-a šest u prvoj četvrtini, u kojoj je stvorila prednost od 14 razlike i do kraja je samo nadograđivala.

Amerikanci su ispravili najveće boljke iz uvodnih dvaju poraza. Pogodili su 13 trica iz 29 pokušaja i dobili bitku u skoku (40-34), a Argentinu su ostavili na ispod 40% šuta iz igre.

Ipak, ovaj rezultat možda ne govori o toliko o reprezentaciji SAD-a, koliko argentinskoj, koja je u prvoj pripremnoj utakmici gotovo jednako uvjerljivo izgubila od Nigerije (94:71).

Visoka pobjeda donijela je malo mira timu Gregga Popovicha jer su američki mediji bili spremni na paniku u slučaju još jednog poraza. Do kraja priprema Amerikanci će odigrati još jednu utakmicu protiv Australije u petak navečer, a u nedjelju im je u generalki prije puta u Tokio protivnik Španija.

sad