Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ne posustaju: Švicarci u EHF poslali još jednu žalbu

svicarskabihrukomet-681×454

Iz švicarske rukometne federacije poslali su još jednu žalbu Evropskoj rukometnoj federaciji, ovaj put u vezi s prvom utakmicom kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine, potvrdio je za Nezavisne Gordan Muzurović, direktor bh. rukometnog tima.

Ova obavijest u kancelariju Rukometnog saveza BiH stigla je dok se iščekuje konačna odluka za slučaj Nuić, zbog kojeg još nije registrovan rezultat druge utakmice BiH i Švicarske, igrane u Tuzli. Iako je bh. tim u oba susreta pobijedio, nastup u baražu protiv Norveške je upitan.

Švicarci su uputili primjedbu i žalbu na detalje utakmice na njihovom terenu, a koji se odnose na Vladimira Vranješa. Tvrde da je on navodno tokom igre napravio nesportski faul, koji pritom ni sudije ni delegat nisu sankcionisali. To su dokumentovali snimkom utakmice, te sada i po tom pitanju traže naknadnu pravdu.

Inače, Rukometnom savezu BiH 31. januara je istekao rok za dostavljanje odgovora EHF-u u vezi s Tomislavom Nuićem, koji je igrao protiv Švicarske u Tuzli, ali nije bio u zapisniku, iako su ga iz bh. tabora prijavili.