Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Paraolimpijske igre

Neće braniti zlato jer je pijan zaštitaru slomio rebro

dzudista (1)

Ubrzo je priveden, a potom izbačen s Igara i deportiran

Osvajač zlatne medalje na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru, gruzijski džudista Zviad Gogučori (34) priveden je i deportiran iz Tokija nakon što je u alkoholiziranom stanju napao zaštitara u hotelu, objavili su japanski mediji.

Kako se navodi, Gogučori je s kolegama iz reprezentacije u jednom tokijskom hotelu u alkoholiziranom stanju napao zaštitara koji ih je došao upozoriti da se smire. Gruzijci su na hodniku šestog sprata stvarali buku, a kada ih je hotelski zaštitar došao upozoriti, osvajač zlatne medalje iz Rio de Janeira u kategoriji do 90 kg ga je uhvatio za vrat, a navodno mu je slomio i rebro, prenosi Hina.

Ubrzo je priveden, a potom izbačen s Igara i deportiran. Organizacijski odbor Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Tokiju priopćio je da je također jednom od gruzijskih sportaša koji su bili u Gogučorijevom društvu zabranjeno trenirati na tri dana.

Odbor je uputio i strogo upozorenje gruzijskoj 15-članoj reprezentaciji koja je boravila u hotelu i Gruzijskom paraolimpijskom odboru.