Ostali sportovi

karate

Nejra Sipović je prvakinja Evrope!

05/02/2023

Naslovom prvakinje Evrope, Nejra, koja dolazi iz Karate kluba Ippon iz Sarajeva, ostvarila je veliki uspjeh za Bosnu i Hercegovinu, a sa svojim rezultatima odavno se nalazi u samom vrhu evropskog i svjetskog karatea

Nejra Sipović je osvojila zlatnu medalju u kategoriji mlađe seniorke do 55kg na 50. Evropskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i U21 koje se održalo u Larnaki na Kipru u periodu od 03. do 05. 02. 2023. godine.

U finalnoj borbi bh. karatistkinja je savladala Osadchuk Natali iz Ukrajine rezultatom 6:3, a prethodno je bila bolja od Ramazanove N. iz Azerbejdžana 8:0, Andrianopolou G. iz Grčke 2:1, Lobato-Sanchez I. iz Španije 3:0 i Njemice Bitsch Mie 8:0.

Naslovom prvakinje Evrope, Nejra, koja dolazi iz Karate kluba Ippon iz Sarajeva, ostvarila je veliki uspjeh za Bosnu i Hercegovinu, a sa svojim rezultatima odavno se nalazi u samom vrhu evropskog i svjetskog karatea.

“Zahvaljujemo se selektorici Lejli Ferhatbegović Dizdarević na stručnom i uspješnom vodjenju svih mečeva, našem prijatelju Enveru Idriziju na konstantnoj podršci, Karate savezu BiH, a posebno Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo na čelu sa ministrom Samir Avdićem koji je omogućio odlazak naših reprezentativaca na ovu smotru najboljih”, poručio je trener Zijad Sipović, prenose Sportske.ba.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.