slovenačko čudo

Nestvarna partija Luke Dončića, uspjelo mu je što nikom nije ranije u NBA

luka

20-godišnjak je postao najmlađi igrač u NBA-u ikad koji je na uzastopnim utakmicama ostvario triple-double s 35 postignutih poena

Luka Dončić je još jednom čudesnom partijom vodio Dallas do pobjede. Slovenački fenomen bio je najbolji igrač u razbijanju Golden Statea 142:94 i pri tome se dvostruko upisao u historiju najjače lige svijeta.

Bio je najbolji strijelac (35), asistent (11) i skakač (10) utakmice, a dodao je i tri ukradene lopte. Do drugog triple-doublea zaredom došao je odličnim šutom iz igre 11/18, dok je trice gađao također sjajnih 6/10.

Tako je 20-godišnjak postao najmlađi igrač u NBA-u ikad koji je na uzastopnim utakmicama ostvario triple-double s 35 postignutih poena.

Gledajući općenito, bez dobnog limita, igrače kojima je to uspjelo u NBA povijesti, Dončić je postao član ekskluzivnog četveročlanog kluba, u kojem su prije njega bili samo Michael Jordan, Russell Westbrook i James Harden.

Dončiću je ovo već sedmi triple-double učinak ove sezone te ukupno 15. u NBA karijeri, koja je tek ušla u drugu sezonu. Ostvario ga je za samo 25 i pol minuta u igri.

Još malo nestvarnih Dončićevih brojki: U prvoj četvrtini zabio je čak 22 poena, na poluvremenu je bio već na 30, a triple-double ostvario je u trećoj četvrtini.