Ostali sportovi

odluka vlade

Nevakcinisani teniseri neće dobiti vizu za odlazak na Australian Open

19/10/2021

Grand Slam se održava u Melbournu u australskoj državi Victoriji koja je uvela obavezu vakcinisanja za sve profesionalne sportaše, ali vlasti nisu pojasnile kakav će se režim odnositi na one sportaše koji dolaze iz inostranstva

Nevakcinisani teniseri vjerovatno neće moći dobiti vizu kako bi otputovali u Australiju na Australian Open Grand Slam turnir, upozorio je u utorak službenik australske vlade.

“Mislim da nevakcinisani teniseri neće dobiti vizu za ulazak u ovu zemlju, a kad bi je i dobili, vjerovatno bi morali biti nekoliko sedmica u karantinu”, kazao je premijer države Victorije Daniel Andrews na brifingu novinara, prenosi Hina.

Andrews je to rekao nakon što je prvi igrač svijeta i branitelj naslova Novak Đoković odbio otkriti je li vakcinisan te izjavio kako nije siguran kako će izgledati ostatak njegove sezone, odnosno, hoće li uopće, i gdje, igrati.

Grand Slam se održava u Melbournu u australskoj državi Victoriji koja je uvela obavezu vakcinisanja za sve profesionalne sportaše, ali vlasti nisu pojasnile kakav će se režim odnositi na one sportaše koji dolaze iz inostranstva.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.