Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NBA liga

Nevjerovatna utakmica Nikole Jokića, postavio je dva nova rekorda

jokic ss

Posljednja utakmica božićnog programa u NBA ligi je završila nakon produžetka, a Jokić je susret okončao s 41 poenom te po 15 skokova i asistencija

NIkola Jokić odigrao je nevjerovatnu utakmicu u 128:125 pobjedi Denvera protiv Phoenixa. Srbijanski košarkaš ostvario je novi triple-double, treći u posljednje četiri utakmice.

Posljednja utakmica božićnog programa u NBA ligi je završila nakon produžetka, a Jokić je susret okončao s 41 poenom te po 15 skokova i asistencija.

Jokić, dvostruki uzastopni MVP NBA lige, time je postavio dva nova rekorda.

S 41 poenom postavio je rekord za najveći broj poena uz triple-double u historijibožićnih utakmica, a to je ujedno i rekordan broj poena nekog igrača Denvera na Božić, kada se tradicionalno igraju velike NBA utakmice.

Jokić je i tek treći igrač u povijesti koji je postigao više od 30 poena uz triple-duble na Božić. Ranije je to triput uspio Oscar Robertson i jednom James Harden. “Jokić igra prekrasnu košarku”, naklonio se sinoć srpskom košarkašu legendarni Kevin Garnett.

Denver je produžetke izborio sjajnim zakucavanjem Jamala Murraya 11 sekundi prije kraja, a u produžecima je blistao Jokić. Prvo je pogodio dva bacanja, zatim imao sjajnu asistenciju, a nakon toga je pogodio i težak šut uz zvuk sirene za plus šest Denvera koji je do kraja sačuvao prednost.