Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NBA play off

Nevjerovatni Jokić “pojeo” Sunse, sedmi meč odlučuje pobjednika između 76ersa i Celticsa

nikola jokic
Foto: Screenshot/Twitter

Joel Embiid ubacio je 26 poena, baš kao i Tyrese Maxey, James Harden zaustavio se na 13, a Phila je pokleknula pred svojim navijačima i Boston je na gostovanju stigao do velikog slavlja (86:95)

Jayson Tatum promašio je 14 od svojih prvih 15 šuteva, ali zato je briljirao u posljednjoj četvrtini i odveo polufinalnu seriju Istočne konferencije u sedmu utakmicu (3:3).

Joel Embiid ubacio je 26 poena, baš kao i Tyrese Maxey, James Harden zaustavio se na 13, a Phila je pokleknula pred svojim navijačima i Boston je na gostovanju stigao do velikog slavlja (86:95).

Tatum koji je od početka imao očajnu napadačku večer eksplodirao je u četvrtoj četvrtini u kojoj je upisao 16 poena, dok su 76ersi ubacili tek 13. Tatum je pogodio ključne šuteve te je u samoj završnici zabio čak četiri trice. Prvi strijelac Celticsa u ovom susretu bio Marcus Smart koji je dodao 22 poena, dok je Jaylen Brown upisao 17.

Odluka u putniku u finale Istoka past će ove nedjelje.

Košarkaši Denverauništili su u šestoj utakmici Phoenix Sunse (100:125) i pred gostujućim navijačima osigurali finale Zapadne konferencije (4:2).

Nikola Jokić s novim je triple-dablom predvodio svoju ekipu. Upisao je košarkaš iz Srbije u noći s petka na subotu 32 poena, 10 skokova i 12 asistencija, a veliku podršku imao je u Jamalu Murray koji je dodao 26 poena. Cameron Payne bio je s 31 poenom prvi strijelac u redovima Phoenix, Kevin Durant ga je pratio s 23, dok je Devin Booker upisao skromnih 12.

Nagetsi su ovaj meč već praktički riješili u prvom poluvremenu koje je zaključeno rezultatom 51:81. S 81 poenom nakon prve dvije četvrtine Denver je ispisao historiju postavši gostujuća ekipa koja je u play-offu upisala najviše poena u prvom poluvremenu. Denver sad ček boljeg iz meča Lakersa i Warriorsa u kojem ekipa iz Los Angelesa trenutno vodi sa 3:2.