Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

a nema još ni 22

Nevjerovatni Luka je sinoć nadmašio Jordana, LeBrona i Magica zajedno (VIDEO)

Prije Dončića samo je pet igrača uspjelo ostvariti triple-double s 30 koševa i 15 asistencija, uokviren s četiri ukradene lopt

Lula Dončić je i kada izgubi utakmicu priča dana u NBA ligi.

Denver je pobijedio Dallas 117:113, ali Nikoli Jokiću (20 koševa, 10 skokova) i Michaelu Porteru, koji je postigao 30 koševa, među kojima i pobjedničku tricu, šou je ukrao genijalni Slovenac.

Dončić je bio najbolji strijelac (35), skakač (11) i asistent (16) utakmice, a dodao je i četiri ukradene lopte te jednu blokadu. Ovo je višestruko istorijski poduhvat u najjačoj košarkaškoj ligi.

Prije Dončića samo je pet igrača uspjelo ostvariti triple-double s 30 koševa i 15 asistencija, uokviren s četiri ukradene lopte. Dončić se pridružio ekskluzivnom klubu u kojem su LeBron James, Brandon Knight, Russell Westbrook, Magic Johnson i Pete Maravich.

Nadalje, Dončić se 16. triple-doubleom s 30 koševa izjednačio s Michaelom Jordanom na osmom mjestu popisa igrača kojima je uspijevalo ostvariti posebno zahtjevan triple-double učinak. Ipak, Jordanu je za 16 takvih utakmica trebala cijela karijera možda najboljeg košarkaša u istoriji, 14 sezona, dok je Dončiću to uspjelo već na početku treće sezone u NBA ligi i prije 22. rođendana.

LeBron James (5), Oscar Robertson (3), Trae Young i Magic Johnson (2) te De'Aaron Fox, Stephen Curry, Michael Jordan i Isiah Thomas imali su po jednu triple-double utakmicu s 30 koševa do 22. godine. Dončić ih ima 16.