Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vode 3:2 protiv Indiane

New York Knicksi na korak od finala Istoka u kojem nisu bili 24 godine

Foto: Screenshot/YouTube

Brunsonu je ovo već peta utakmica u ovogodišnjem play-offu u kojoj je dosegnuo barem 40 poena, ali prva nakon prvog okršaja serije s Pacersima

Nakon što su izgubili četvrtu utakmicu serije 32 razlike, New York Knicksi pred svojim su navijačima uzvratili Indiana Pacersima na gotovo jednak način, razbili ih 121:91 i poveli 3:2 u seriji, pa ih sad od finala Istoka dijeli još samo jedna pobjeda.

Devastirani povredama i svedeni na rotaciju od samo sedam igrača, Knicksi su prije samo dva dana djelovali iscrpljeno i potučeno, ali sinoć su žestoko udarili od početka i iz četvrtine u četvrtinu samo povećavali prednost, predvođeni fantastičnim Jalenom Brunsonom koji se zaustavio na 44 poena, kojima je dodao sedam asistencija i četiri skoka.

Brunsonu je ovo već peta utakmica u ovogodišnjem play-offu u kojoj je dosegnuo barem 40 poena, ali prva nakon prvog okršaja serije s Pacersima, te je ponovno preuzeo vrh liste strijelaca u doigravanju s podignuvši prosjek na 33.9 poena u 11 utakmica.

Odličnu potporu imao je u Joshu Hartu, koji je zabio 18 poena uz 11 skokova, 18 je ubacio i Alec Burks s klupe, a Mile McBride dodao je 17, dok je Isaiah Hartenstein uz sedam poena uhvatio 17 skokova. Pacerse je predvodio Pascal Siakam s 22 poena, Myles Turner dodao je 16, a All-Star Tyrese Haliburton samo 13.

Knicksi u finalu Istoka nisu bili 24 godine

Šesta utakmica serije igra se u noći sa srijede na četvrtak u Indianapolisu, a eventualna majstorica dva dana kasnije i New Yorku.

Pobjednik će u finale Istoka, u kojem Knicksi nisu bili od 2000, a Pacersi od 2014. godine. Tamo će ih vjerojatno čekati Boston Celticsi, koji protiv Clevelanda vode 3:1 i mogu već večeras dovršiti seriju.