Ostali sportovi

nagrade u 12 kategorija

Nezavisne novine 19. put biraju najbolje sportiste godine u BiH

12/12/2019

U najužoj konkurenciji za sportistu godine ostali su atletičar Amel Tuka, odbojkaš Tihomir Gajić i rukometaš Benjamin Burić, a za najbolju sportistkinju BiH džudistkinja Larisa Cerić, košarkašica Marica Gajić i biciklistkinja Lejla Tanović

Devetnaesti Izbor sportiste godine BiH u organizaciji Nezavisnih novina i Radio televizije Bosne i Hercegovine bit će održan danas. I ovaj put nagrade će biti dodijeljene u 12 kategorija, a danas će biti poznato ko će naslijediti prošlogodišnje laureate, fudbalera Edina Džeku i i džudistkinju Larisu Cerić.

– U četvrtak naveče je pred nama svečarski dio manifestacije Izbora najboljeg sportiste BiH u 2019. godini. Nadam se da ćemo i taj dio posla obaviti na najbolji način, te da ćemo proglasiti najbolje iz svijeta sporta, naše najbolje sportiste. Javnost će imati priliku da pozdravi nove nagrađene sportiste. Ono što mogu da kažem da je žiri radio prema kriterijima kao i predhodnih godina, te da su sve odluke donijete jednoglasno odnosno konsenzusom – rekao je predsjednik ovogodišnjeg žirija, proslavljeni bh. košarkaš Samir Avdić.

Urednik sportske rubrike Nezavisnih novina Goran Karać zahvalio je svim kolegama koje su i ove godine kao i u predhodnih 18 godina dali veliku podršku ovom značajnom projektu.

– Manifestacija je dobro poznata stara i pozitivna priča koja je ostala na ideji podrške sportistima i sportskim vrijednostima. Kraj godine je period kada se sumiraju utisci, a ovim želimo da skrenemo pažnju šta su to uradili sportisti, klubovi, pojedinci u godini na izmaku – istakao je Karać.

Urednik sportskog programa BH Radija 1 i dopredsjednik žirija Adnan Ljubović izjavio je da su i ove godine održane tri sjednice žirija u Mostaru, Sarajevu i Banjaluci, a danas na posljednjoj potvrdit će se sve odluke koje su donesene na prethodnim sjednicama.

U najužoj konkurenciji za sportistu godine ostali su atletičar Amel Tuka, odbojkaš Tihomir Gajić i rukometaš Benjamin Burić, a za najbolju sportistkinju BiH džudistkinja Larisa Cerić, košarkašica Marica Gajić i biciklistkinja Lejla Tanović.

U konkurenciji za ekipu godine su Hrvatski ženski rukometni klub Grude, muška rukometna reprezentacija BiH i Odbojkaški klub Mladost iz Brčkog. Za nagradu za trenera godine u najužem izboru su Branislav Crnogorac, Bilal Šuman i Husref Musemić.

Manifestacija će biti održana u 20 sati u hotelu Holidej u Sarajevu.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.