Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NFL: Poznati parovi doigravanja

Carolina Panthers v Denver Broncos

Završen je regularni dio sezone u američkom nogometu (NFL) i poznato je svih 12 klubova koji su ušli u doigravanje.

Posljednja dva mjesta zauzeli su Green Bay Packers i Detroit Lions.

Green Bay je u direktnom sudaru pobijedio Detroit 31-24 osvojivši prvo mjesto u NFC North Division. Lionsi bi pobjedom osvojili prvi divizijski naslov nakon 23 godine, međutim ponovo nisu uspjeli. Utješila ih je činjenica što i s porazom idu dalje jer su NY Giantsi pobijedili Washington 19-10.

Četiri najuspješnije ekipe regularnog dijela u prvom kolu bit će slobodne, a to su New England Patriotsi sa skorom 14-2, te Kansas City Chiefs (12-4), Dallas Cowboys (13-3) i Atlanta Falcons (11-5).

U prvom kolu konferencije NFC sastaju se Detroit Lions – Seattle Seahawks i New York Giants – Green Bay Packers, dok će u AFC konferenciji snage odmjeriti Miami Dolphins – Pittsburg Steelers, te Oakland Raiders – Houston Texans

Utakmice prvog kruga su 7. i 8. januara, konferencijska polufinala su 14. i 15. januara, konferencijska finala su 22. januara, a Super Bowl koji će ove godine biti u Houstonu, je 5. februara.

Prošlogodišnji pobjednici Denver Broncosi, kao i poraženi u finalu Carolina Panthersi ostali su bez plasmana u play-off.

PAROVI DOIGRAVANJA

AFC – 1. kolo

Oakland Raiders – Houston Texans (7. januar)

Miami Dolphins – Pittsburg Steelers (8. januar)

NFC – 1. kolo

Detroit Lions – Seattle Seahawks (7. januar)

New York Giants – Green Bay Packers (8. januar)

nfl