Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NFL: Ramsi, Chargersi i Raidersi žele preseliti u Los Angeles

san-diego-chargers

Čak tri NFL kluba Oakland Raiders, San Diego Chargers i St. Louis Ramsi uputili su službeni zahtjev vodstvu lige za selidbom u Los Angeles.

LA, jedan od sportskih i kulturnih centara Amerike, ima klubove u svim profesionalnim sportovima osim u NFL-u. Los Angeles je bez NFL-a od 1994. godine. Zanimljivo, Ramsi, Chargersi i Raidersi su već imali svoj dom u ‘gradu anđela’.

Ramsi su u LA-u igrali od 1946. do 1994. kada su se preselili u St. Louis, Raidersima je LA bio dom od 1982. do 1994. kada su otišli u Oakland, dok su Chargersi jednu godinu igrali u LA-u, a potom su 1961. preselili u San Diego.

Prema pravilima lige, da bi neki klub promijenio grad u kojem igra svoje utakmice, dozvolu moraju dati najmanje 24 vlasnika od ukupno 32 kluba, koliko ih se natječe u ligi.

St. Louis Ramsi bi trebali igrati na stadionu u Inglewoodu, predgrađu Los Angelesa, dok bi Chargersi i Raidersi igrali zajedno na stadionu u Carsonu. Iz vodstva lige su potvrdili kako su primili prijave klubova i svu potrebnu dokumentaciju poručivši kako će samo jedan stadion dobiti ‘zeleno svjetlo’. Vlasnici klubova sastat će se idućeg tjedna u Houstonu i možda će već onda donijeti odluku.

“Odluka o selidbi u Los Angeles je bila najteža odluka koju sam donio u životu. Posljednjih 14 godina sam pokušavao nešto promijeniti u San Diegu. Imali smo devet različitih projekata za izgradnju novog stadiona, pregovarali smo sa sedam različitih gradonačelnika, no vodeći ljudi grada sve su odbili,” otkrio je predsjednik Chargesa Dean Spanos, čiji je otac Alex Spanos vlasnik kluba.

nfl