Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

UFC

Ngannou brutalno nokautirao Miočića i postao svjetski prvak (VIDEO/FOTO)

Exiq3NaXAAI-mFb

Kamerunac se u dugoočekivanom revanšu meča iz 2018. godine osvetio Stipi Miočiću, pobijedivši ga nokautom u drugoj rundi

Francis Ngannou novi je UFC-ov prvak u teškoj kategoriji.

Kamerunac se u dugoočekivanom revanšu meča iz 2018. godine osvetio Stipi Miočiću, pobijedivši ga nokautom u drugoj rundi.

Borba je krenula strpljiivo s obje strane. Ngannou je prvi pogodio dobar udarac, ali isti nije ostavio efekta. Pokušavao je Miočić rušenjem, ali to mu nije uspjevalo kao u prvoj borbi. Vidjelo se koliko je Ngannou zapravo napredovao od tada. Odbranio je pokušaje i pogodio nekoliko udaraca. Vidjela se nesigurnost kod Miočića, koji do kraja runde nije uspio napraviti apsolutno ništa.

Druga runda je krenula isto kao i prva. Borci su čekali priliku, a Ngannou je svoju dočekao već nakon 40-ak sekundi.

Pogodio je Miočića tačno u bradu i prvak je završio na leđima uz ogradu. Miočić se pak pridigao i pokušao uzvratiti, međutim, ubrzo je uslijedio lijevi krošej Enganua, koji je završio borbu.

Miočić nije došao na press konferenciju nakon borbe nego je prevezen u bolnicu, gdje mu je iz predostrožnosti napravljen CT mozga. Tu informaciju su na Twitteru objavili novinari koji su bili na borbi, pozivajući se na izvor iz UFC-a.

Miočić nije uspio i peti put u karijeri obraniti titulu prvaka u teškoj kategoriji.