Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nijemac nakon razlaza sa Novakom postaje trener njegovog velikog rivala?

becker_djokovic

Bivši svjetski “broj 1” Novak Đoković nedavno je raskinuo suradnju s legendarnim njemačkim teniserom Borisom Beckerom.

Ipak, ako je za vjerovati švicarskim medijima, nije Nijemcu dugo trebalo da pronađe novi posao. Naime, Boris Becker bi navodno trebao postati novi trener Rogera Federera.

Švicarski “Der Bund” prilično je zatresao ovom pričom teniski svijet, iako su to uglavnom sve nagađanja autora teksta u kojem također stoji kako Becker u posljednje vrijeme, tačnije otkako se razišao s Novakom, uglavnom razmišlja o tome što će podijeliti sa svojim prijateljima na Twitteru i Instagramu, prenosi Jutarnji list.

Ipak, također se ističe kako će Đoković biti najveća prepreka Federeru na putu do novog Grand Slam naslova.

– Srbin će biti najveći rival Federeru na putu do nove Grand Slam titule. Zar ne bi bila genijalna priča da najmlađi pobjednik Wimbledona pomogne Federeru da posatne najstariji igrač koji će podići trofej u Londonu? Becker ima veliko iskustvo koje može podijeliti s Federerom.

Iako, u tekstu također stoji kako je puno veća vjerovatnost da Šveđanin Mats Wilander preuzme vođenje najvećeg svih vremena, jer teško je za vjerovati kako bi Becker zabio nož u leđa teniseru s kojim je prošao tri “strašne” godine i kako bi sve njegove slabe tačke otkrio najvećem rivalu, ali, valja ostati oprezan jer danas je sve moguće.