Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nikola Bjelajac i Nikolija Stanivuković najbolji sportisti Banjaluke

nikolija_stanivukovic

Na 16. manifestaciji Izbora najboljih sportista i sportskih organizacija grada Banjaluke večeras je za najboljeg sportistu 2017. godine u muškoj konkurenciji proglašen Nikola Bjelajac iz Plivačkog kluba Olymp, a u ženskoj kategoriji nagrađena je Nikolija Stanivuković iz Atletskog kluba Borac, javlja Anadolu Agency (AA).

U kategoriji najuspješniji sportista pojedinac u sportu za invalidna lica nagrađena je Bojana Vukotić Barašin, iz stonoteniskog kluba za osobe sa invaliditetom Vrbas.

Posebna nagrada za “Životno djelo” posthumno je dodijeljena Milanu Miši Radakoviću, utemeljivaču teniskog turnira Banjaluka Challenger. Legendarni bokser Marijan Beneš, dobio je specijalnu nagradu za doprinos u afirmaciji sporta Banjaluke. Elvir Modronja, iz Košarkaškog kluba invalida Vrbas, dobio je specijalnu nagradu za ostvarane značajne sportske rezultate u sportu lica s invaliditetom.

Najtalentovaniji sportista u ženskoj konkurenciji je Dragana Domuzin iz ženskog košarkaškog kluba Orlovi, a u muškoj kategoriji za najtalentovanijeg proglašen je Luka Mihailović iz stonoteniskog kluba Banjaluka.

Na večerašnjoj ceremoniji titulu najuspješnijeg sportskog događaja dobilo je “Evropsko seniorsko prvenstvu u jiu jitsu”. Nagradu za najuspješniju sportsku organizaciju u ženskoj seniorskoj konkurenciji dobio je Atletski klub Borac, dok je u muškoj seniorskoj konkurenciji nagrađen Rukometni klub Borac.

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke u obraćanju na manifestaciji istakao je da će Banjaluka, s titulom Evropskog grada sporta za 2018. godinu posebnu pažnju posvetiti najmlađima. Podsjetio je da je Banjaluka jedan od dva grada na Balkanu koji je dobio ovu titulu, a prvi u BiH.

O najboljima je odlučio stručni žiri koji su, osim članova Savjeta za mlade i sport, činli istaknuti sportski radnici, sportski novinari i najuspješniji sportista Banjaluke za 2016. godinu plivač Mihajlo Čeprkalo.

Svečanost dodjela nagrada najboljim sportistima Banjaluke održana u Sportskoj dvorani Borik.