Ostali sportovi

Bh. reprezentativka

Nikolina Babić: Jones je nevjerovatna, ne može je niko čuvati

23/06/2021

Najteža je bila utakmica protiv Hrvatske. Pobijedili smo dvije utakmice prije te i ako ovu izgubimo, kao da se ništa nije desilo

Košarkašica Bosne i Hercegovine Nikolina Babić govorila je za FIBA TV o nastupu BiH na Eurobasketu. Otkrila je da je bilo nervoze i straha u prvoj utakmici protiv Belgije, o atmosferi u ekipi, a neizostavna tema bila je Jonquel Jones.

„Predivan je osjećaj što smo ovdje. Predivan je osjećaj vidjeti sve naše fanove koji navijaju za nas. Vidjeti osmijeh na njihovim licima. Mislim da naša lica sve govore. Plašile smo se Belgije. Imaju veoma dobar tim i godinama igraju Europska prvenstva. Za nas, ovo je prvi put tako da smo se veoma dobro pripremili za njih. Bile smo nervozne, ali smo vjerovale jedna u drugu. Vjerujemo u svaki potez koji učinimo i mislim da smo to pokazale u igri.”, rekla je Babić koja o Jonquel Jones ima samo riječi hvale.

“Jonquel Jones? Ta djevojka je nevjerovatna. Drago nam je da je s nama jer imamo priliku da učimo od nje. Ne mogu opisati kakva je to osoba. Ne može je niko čuvati pod košem. To je nešto što znamo i mi i protivnički timovi tako da nju udvajaju, ali ona opet sve vidi. Može dodati loptu. Može skočiti. Radi nevjerovatan posao. Za nas, lako je igrati s njom jer znamo da je sav fokus na njoj. Jones je osoba koja promijeni igru. Visoka je i svako ko uđe pod koš… Nema šanse da nju prođe.”, zaključila je Babić.

S obzirom na prilično malo vremena za odmor između utakmica i činjenice da su naše košarkašice odigrale dvije teške utakmice prije prije susreta sa Hrvatskom, morale su dati sve od sebe.

“Najteža je bila utakmica protiv Hrvatske. Pobijedili smo dvije utakmice prije te i ako ovu izgubimo, kao da se ništa nije desilo. Bile smo iscrpljene. Tijelo je umorno, ali smo ostale fokusirane. Vjerovale smo od početka da je naš tim poseban. Ne mogu reći da drugi timovi to nemaju, ali vidi se na fotografijama kako slavimo svaki trenutak.”, zaključila je Babić.

Komentari

Autor: FTV

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.