Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vlada fbih

Nikšić i trojica ministara otišli u Njemačku da navijaju za Zmajeve, platili su iz svog džepa

Nermin Nikšić
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL
Nermin Nikšić

BiH i Nizozemska igraju 13. januara u 18 sati, a 15. januara Bosna i Hercegovina protiv Gruzije u istoj satnici zatvara takmičenje u grupi E

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić putuje danas u Mannheim gdje će se pridružiti brojnim navijačima reprezentacije BiH, koja učestvuje na Evropskom prvenstvu u rukometu u Njemačkoj.

Sa premijerom u Njemačku putuju zamjenik premijera i federalni ministar Vojin Mijatović, kao i federalni ministri Nerin Dizdar i Vedran Lakić.

Sve troškove ovog putovanja i smještaja premijer Nikšić i ministri snosit će ličnim sredstvima, saopšteno je iz Vlade FBiH.

Rukometni “Zmajevi” u grupi E, u kojoj su još Švedska, Nizozemska i Gruzija, nastupaju na Evropskom prvenstvu koje se od 10. do 28. januara održava u Njemačkoj. Sve utakmice naše grupe igraju se u SAP Areni u gradu Mannheimu.

Rukometni reprezentativci BiH prvu utakmicu odigrali su 11. januara protiv Švedske. BiH i Nizozemska igraju 13. januara u 18 sati, a 15. januara Bosna i Hercegovina protiv Gruzije u istoj satnici zatvara takmičenje u grupi E.