Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nina Loeseth slavila u Santa Caterini

Nina Loeseth

Norveška skijašica Nina Loeseth bila je uvjerljivo najbrža na slalomu u talijanskoj Santa Caterini, gdje je doskijala do svoje prve pobjede u Svjetskom kupu, nadmašivši sve konkurentice za više od jedne sekunde.

Prije godinu dana na sljemenskom Crvenom spustu 26-godišnja Norvežanka osvojila je treće mjesto i prvi se put u karijeri popela na pobjedničko postolje u utrci Svjetskog kupa. Godinu dana poslije Santa Caterina je uskočila kao zamjenski domaćin slalomske utrke umjesto otkazane sljemenske “Snježne kraljice”, a Nina Loeseth je dočekala svoj prvi trijumf u Svjetskom kupu, postavši prva Norvežanka u posljednjih 15 godina, koja je došla do pobjede u slalomu, navodi Hina.

Norveška je posljednju slalomsku pobjednicu u utrkama Svjetskog kupa slavila 2000. godine na mariborskom Pohorju, gdje je najbrža bila Trine Bakke.

Nina Loeseth je do pobjede stigla ostvarivši najbolja vremena u obje vožnje te s ukupnim vremenom 1:57.65 uvjerljivo slavila ispred Čehinje Šarke Strachove (+1.12) i Slovakinje Veronike Velez Zuzulove (+1.37), koja se na pobjedničko postolje probila s 13. mjesta u prvoj vožnji. Vodeća u redoslijedu slalomašica, Šveđanka Frida Hansdotter osvojila je peto mjesto te prvi put ove sezone ostala bez mjesta na pobjedničkom postolju.

Sljedeće utrke skijašica za Svjetski kup na rasporedu su u subotu i nedjelju, 9. i 10. siječnja, kad su u austrijskom Altenmarktu na rasporedu spust i superveleslalom, gdje će ponovno bodove skupljati vodeća u ukupnom redoslijedu, Švicarka Lara Gut koja ne nastupa na slalomskim utrkama.