Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ništa od polufinala: Mladi košarkaši BiH poraženi od Francuske

bih_francuska_kosarka_juniori

Juniorska košarkaška reprezentacija BiH poražena je od reprezentacije Francuske u četvrtini finala juniorskog Eurobasketa u Turskoj rezultatom 61:75 (19:14, 14:15, 17:16, 25:16).

Ostaje nam razigravanje za plasman od petog do osmog mjesta, gdje nas čeka Finska. To će razigravanje, osim polufinalista, odlučiti i petog putnika na U19 Svjetskom prvenstvu koje će se održati u egipatskom Kairu od 1. do 9. jula 2017. godine.

Utakmica je prelomljena na otvaranju posljednje četvrtine, kada je Adam Mokoka pogodio trojku i svom timu donio prednost od osam poena.

Vrlo brzo uslijedila je tehnička greška zbog protesta sa klupe našeg tima. Francuzi su to iskoristili i sa tri poena otišli na +11, a potom i na +13 (60:47). Već tada je bilo jasno da nas samo čudo može vratiti u meč. No, čudo se ovaj put nije desilo.

Najefikasniji u našem timu bio je Džanan Musa sa 19 poena i sedam skokova, dok je Emir Čerkezović ubacio 16 poena, uz sedam skokova.

Francuze su predvodili Doumbouya sa 19 poena i 11 skokova, Mokoka sa 13 poena i 11 skokova, te Ntilikina sa 15 ubačenih poena.

Francuska će u polufinalu igrati protiv Italije (sutra od 18:45 sati), dok će BiH igrati protiv Finske (sutra od 14:15 sati) u borbi za razigravanje od petog do osmog mjesta.

U drugom polufinalnom paru sastaju se Njemačka i Litvanija koju smo mi savladali u grupnoj fazi takmičenja. Njemačka je u četvrtfinalu savladala Španiju, dok su Litvanci pobijedili Rusiju.