Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

odbranio naslove

“No Mas Chenko” opet u akciji: Britanac je “zaspao” nakon krošea

nokaut lomacenko

Loše po Crollu krenulo je krajem treće runde, ali ga je gong spasio… No, u četvrtoj nije izdržao ni minutu, Ukrajinac ga je “uspavao” krošeom

Vasilj Lomačenko (31) pobijedio je britanskog izazivača Anthonyja Crollu nokautom u četvrtoj rundi u Los Angelesu i tako odbranio WBO i WBA naslove u lakoj kategoriji.

Loše po Crollu krenulo je krajem treće runde, ali ga je gong spasio… No, u četvrtoj nije izdržao ni minutu, Ukrajinac ga je “uspavao” krošeom.

Ukrajinac, koji zasad ima više nadimaka neko naslova, razbio je protivnika kojem je u četvrtoj rundi slomio nos. Inače, Lomačenka zovu Hi-Tech, Matrix, No Mas Chenko i Vasya.

U 14 profesionalnih borbi pobijedio je 13 puta, a ovo mu je bio deseti nokaut.

Lomačenko se nadao da će mu protivnik biti Ganac Richard Commey, koji drži IBF naslov i protiv kojeg se trebao boriti za ujedinjenje svih pojaseva u lakoj kategoriji, ali Commey je odustao zbog ozljede pa su Ukrajincu pronašli novog protivnika.

Ispalo je to kao lakši trening za Lomačenka koji je za dvije klase bolji od Britanca koji je na trenutke izgledao kao da se ne bavi istim sportom kao Lomačenko.

Lomačenko je jedan od najtalentiranijih, najinteligentnijih i najboljih boksera koji su se pojavili na bokserskoj sceni u posljednjih desetak godina.

Ono što ga odvaja od ostatka bokserskog mozaika je njegova iznimna inteligencija. Inteligencija kojom je pobijedio u 396 amaterskih mečeva i osvojio dva zlata na Olimpijskim igrama. U cijeloj amaterskoj karijeri imao je samo jedan poraz.

A i taj poraz od Alberta Selimova kasnije mu je skupo naplatio – dva puta.